Ενημέρωση από τη βραδυνή Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία- Σύγκρουση με φασίστες

Posted by ΟΥΣΤ! | Posted in , , | Posted on 12:14 π.μ.

Μαζευτήκαμε πάνω από 70 αντιφασίστες το βράδυ του Σαββάτου στη πλατεία Αγ. Μάρκου όπου αναρτήσαμε πανό και στίσαμε μικροφωνική. Με πολύ παλμό ξεκινήσαμε πορεία προς το ξενοδοχείο Παλατίνο, το οποίο φιλοξένησε την ναζιστική συγκέντρωση με ομιλητή τον φασίστα Λαγο.
Στην προσωρινά αστυνομοκρατούμενη περιοχή του ΕΟΤ, η πορεία μας σταμάτησε από μια διμοιρία ΜΑΤ.  Εκεί δεχτήκαμε ξαφνική οργανωμένη επίθεση με στυλιάρια και καδρόνια από ομάδα περίπου 20 χρυσαυγιτών, οι οποίοι σε απόλυτη συνεργασία με τους μπάτσους, μας στήσανε ενέδρα. Συγκρουστήκαμε και κρατήσαμε το έδαφος μας, χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω, έως ότου  μας χώρισαν οι αστυνόμοι και υποχώρησαν οι ναζίδες.Τρεις τραυματίες αντιφασίστες, ανάμεσα τους ένας ανήλικος και ένας πιο ηλικιωμένος με καρδιακά προβλήματα, ο οποίος και εισήχθει στο νοσοκομείο.Οι άλλοι δύο τραυματισμοί ήταν από πέτρες.
Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία αγίου Μάρκου όπου η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά από λίγο.

Comments (8)

Syntrofoi dose kialles leptomeries...

Είμασταν απροετοίμαστοι, χωρίς κανένα όπλο, με πολλά ανήλικα παιδιά, γυναίκες (και εγκύους) και ηλικιομένους.

apla tin epomeni fora prepei na tous petaksoume sto limani apo nwris, na perasoun tin kullini kolumpontas ,ta aspondula. toso apla.

http://www.youtube.com/watch?v=nNbUuTUMzps

http://www.youtube.com/watch?v=n2NRCwvi2W0&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dn2NRCwvi2W0&has_verified=1

des te ton malaka http://www.youtube.com/watch?v=DuXkkt2VKRU&feature=player_embedded#!

εισαι σε ενα δωματιο με μια τιγρη εναν κροκοδειλο και εναν χρυσυγιτη και εχεις ενα πιστολι με μονο δυο σφαιρες τι κανεις ;;
μα φυσικα τις ριχνεις και τις δυο στον χρυσαυγιτη
κνος



αγαπητοι συντροφοι καταρχην ενα μεγαλο μπραβο για την προσπαθεια που κανετε στην Ζακυνθο απεναντι στο φασισμο και τον κοινωνικο κανιβαλισμο ,με χαρα διαβαζω πως ειχατε ατομα απο ευρυ φασμα της κοινωνιας κοντα σας,το πιο ομορφο πραγμα για οποιον ανηκει στο αγωνιζομενο αντιστεκομενο κοματι,στελνω τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους και την αλλυλεγγυη μου απο πατρα και ευχες για γρηγορη αναρωση των τραυματιων,κρατατε γερα ειμαστε πολλοι και καθε μερα γινομαστε περισσοτεροι
συντροφος απο πατρα

Δημοσίευση σχολίου