Ενημέρωση από την Αντιφασιστική παρέμβαση

Posted by RossoNero | Posted in , | Posted on 1:35 μ.μ.

Πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στη Ζάκυνθο.  Κλείσαμε το δρόμο για περίπου 3 ώρες, φωνάζοντας, με πολύ παλμό, αντιφασιστικά συνθήματα. Πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα.  Περίπου δύο διμοιρίες μπάτσοι μας χώριζαν από τα χρυσάυγουλα, οι οποίοι ήταν περίπου 20 και περίμεναν έξω από τα γραφεία τους  την άφιξη του φασίστα βουλευτή τους, Λαγού. Οι αντιφασίστες ήμασταν πάνω από 60 άτομα.


Τελικά η ελεημοσύνη μόνο για έλληνες μετατράπηκε σε ελεημοσύνη μόνο μεταξύ χρυσάυγουλων, μιας και δεν πήγε κανείς άλλος να πάρει τρόφιμα.

Όταν πια είδανε οι ναζίδες ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να παρελάσουν στους δρόμους της ιστορικά αντιφασιστικής Ζακύνθου, κλείσανε το μαγαζάκι τους και φύγανε οι περισσότεροι. Τότε ξεκινήσαμε πορεία παραλιακά έως τη πλατεία Αγ. Μάρκου φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και καλώντας κόσμο στην απογευματινή αντιφασιστική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Μάρκου.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Comments (2)

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης, φωνάχτηκαν, υπο τα ρυθμικά χειροκροτήματα των υπολοίπων, αντιφασιστικά συνθήματα στα γερμανικά από μια παρέα νέων γερμανών που παραβρέθηκε στη παρέμβαση.

δειτε το βιντεο
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YB19neYJBjo#!

Δημοσίευση σχολίου