Σχετικά με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου 6/4/12

Posted by RossoNero | Posted in , , | Posted on 10:26 π.μ.

Το Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν 2 δυναμικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στη Ζάκυνθο, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου (για τα δεδομένα του νησιού). Αφορμή, η προγραμματισμένη εκδήλωση της ναζιστικής χ.α. στα γραφεία της στον αγ. Διονύσιο, με παρουσία του φασίστα βουλευτή Λαγού.
Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ,το αντιφασιστικό μπλοκ είχε  κλείσει τη παραλιακή οδό στο ύψος της εκκλησίας του αγ. Διονυσίου. Με δύο πανό (το ένα του α/α χώρου και το άλλο της ΚΕΕΡΦΑ) και με κόσμο όλων των ηλικιών, κλείσαμε το δρόμο για περίπου 3 ώρες, φωνάζοντας, με πολύ παλμό, αντιφασιστικά συνθήματα.  
Πετάξαμε τρικάκια και μοιράσαμε κείμενα.  Δύο διμοιρίες μπάτσοι μας χώριζαν από τα χρυσάυγουλα, τα οποία ήταν περίπου 15 και περίμεναν έξω από τα γραφεία τους  την άφιξη του φασίστα βουλευτή τους Λαγού και ομάδας αθηναίων μαχαιροβγαλτών. Οι αντιφασίστες ήμασταν πάνω από 60 άτομα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, φωνάχτηκαν, υπό τα ρυθμικά χειροκροτήματα των υπολοίπων, αντιφασιστικά συνθήματα στα γερμανικά και στα ιταλικά από μια συντροφιά νεαρών αλλοδαπών που παραβρέθηκε στη παρέμβαση.


Τελικά ,η ελεημοσύνη μόνο για έλληνες μετατράπηκε σε ελεημοσύνη μόνο μεταξύ χρυσάυγουλων, μιας και δεν πήγε κανείς άλλος να πάρει τρόφιμα.


Όταν πια είδανε οι ναζίδες ότι δεν πρόκειται να πατήσει κανείς άλλος για ελεημοσύνη, κλείσανε το μαγαζάκι τους και φύγανε. Τότε ξεκινήσαμε πορεία παραλιακά έως τη πλατεία Αγ. Μάρκου φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και καλώντας κόσμο στην απογευματινή αντιφασιστική εκδήλωση.


Το βράδυ της ίδιας μέρας, πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλατεία Αγ. Μάρκου, όπου αναρτήθηκαν πανό και στήθηκε μικροφωνική. Με πολύ δυνατό παλμό ξεκινήσαμε αυθόρμητη πορεία προς το ξενοδοχείο Παλατίνο, το οποίο φιλοξενούσε την ναζιστική συγκέντρωση με ομιλητή τον φασίστα βουλευτή. Στη πορεία  συμμετείχε  αρκετός ανένταχτος κόσμος, μεταξύ άλλων, πολλές γυναίκες μια από αυτές έγκυος, παιδιά καθώς και κάποιοι ηλικιωμένοι άνθρωποι.
Στην προσωρινά αστυνομοκρατούμενη περιοχή του ΕΟΤ και εκατοντάδες μέτρα από το ξενοδοχείο, η πορεία μας σταμάτησε από μια διμοιρία ΜΑΤ.  Εκεί δεχτήκαμε ξαφνική οργανωμένη επίθεση με στειλιάρια και  πέτρες από ομάδα περίπου 20-25 χρυσαυγιτών,  οι οποίοι  σε απόλυτη συνεργασία με τους μπάτσους, μας στήσανε ενέδρα. Συγκρουστήκαμε και κρατήσαμε τη γραμμή μας με κλωτσομπούνια και σπρωξιές, χωρίς να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω , έως ότου μπήκαν ανάμεσα κάποιοι αστυνόμοι.
Με τραγούδια , συνθήματα και πολύ δυναμισμό μείναμε στη περιοχή έως ότου  υποχώρησαν οι  ναζίδες.
Ο απολογισμός της συμπλοκής: τρεις τραυματίες  αντιφασίστες, ανάμεσα τους ένας ανήλικος και ένας ηλικιωμένος με καρδιακά προβλήματα τον οποίον χτύπησε κάποιος φασίστας προσπαθώντας να του αποσπάσει το πανό το οποίο κρατούσε. Ο γέροντας όμως δε μάσησε στην επίθεση και αντιστάθηκε στο θρασύδειλο καταλλήλως. Μετά το τέλος της διαδήλωσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω καρδιακού προβλήματος. Οι άλλοι δύο τραυματισμοί ήταν από πέτρες.
Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία αγίου Μάρκου όπου η συγκέντρωση διαλύθηκε μετά από περίπου μια ώρα.



Μ.Μ.Ε. : Τα φασιστάκια αμήχανα από την παρουσία τόσου απλού κόσμου εναντίον τους, δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους που τους χαλάσαμε την διαφημιστική τους καμπάνια που έστησαν σε συνεργασία με τα φασιστόφιλα τοπικά καθεστωτικά κανάλια για την καλλιέργεια του ρατσιστικού τους μίσους. Η στάση των ΜΜΕ δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η ευθυγράμμιση τους με τα μεγάλα συμφέροντα είναι φανερή εδώ και χρόνια... Στο εμετικό ρεπορτάζ του “zantepress24”, παρουσιάζουν την ναζιστική οργάνωση σαν φιλανθρωπική και τον αντιφασιστικό λαό σαν αλήτες.  Μεταξύ άλλων, στην “ημέρα τση Ζάκυνθος” στο διαδίκτυο, “ξέχασαν” να αναφέρουν ότι τα τρόφιμα ήταν μόνο για έλληνες και με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Επίσης, προφανώς καταπίνοντας αμάσητο το δελτίο τύπων των χρυσαύγουλων, είπαν και ένα σωρό άλλα ψέμματα για την φασιστική εκδήλωση όπως ότι πάνω από 200 άτομα παρέλαβαν τρόφιμα (που ήταν όλοι αυτοί βρε παιδιά, που θα είχε γεμίσει η πλατεία κόσμο) και ότι τα φασιστάκια έβαλαν τα λεφτά από την τσέπη τους (χορηγία ήταν) παρουσιάζοντας τους μαχαιροβγάλτες σαν τους καλούς σαμαρείτες που ήρθαν για να “βοηθήσουν”. Εν τω μεταξύ, καμία απολύτως αναφορά δεν έγινε από κανένα τοπικό ΜΜΕ,  σχετικά με την φασιστική επίθεση της νύχτας της 6ης Απριλίου, εκτός από κάποιες ανακοινώσεις κομμάτων.


Φιλοναζιστής παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την αντιφασιστική συγκέντρωση “αδικαιολόγητη” δίνοντας έμφαση στον “φιλανθρωπισμό” ναζιστών. Ντροπή!   Ντροπή και αίσχος στα τοπικά και εθνικά Μ.Μ.Ε.


Το ναζισμό δεν τον χαϊδεύεις, ούτε αναπαράγεις τα ψέμματα του. Δεν προβάλεις τις φασιστικές ιδέες του, γιατί προβάλεις μελλοντικό αίμα και νομιμοποιείς το αίμα του παρελθόντος. Του φασίστα δεν του δίνεις βήμα να μιλήσει, δεν μπαίνει στην άλλη άκρη της ζυγαριάς. Στον φασισμό δεν χωράν αντικειμενικότητες. Ο μαχαιροβγάλτης δεν χωράει στην πολυφωνία. Η χ.α. δεν είναι άλλο ένα κόμμα που πρέπει ο λαός να μάθει τις θέσεις του , είναι γνωστές. Είναι μια οργάνωση με 30 χρόνια δράση. Δράση που περιλαμβάνει τραμπουκισμούς, μαχαιρώματα μεταναστών και αγωνιστών καθώς και δολοφονίες, όχι φιλανθρωπίες ρε ξεπουλημένοι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!. Τον φασισμό δεν τον αγνοείς, δεν τον αποφεύγεις, δεν του δίνεις χώρο, δεν τον γλύφεις, δεν τον ταΐζεις. Τον φασισμό τον ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ!




Σχετικά με τις δηλώσεις του φασίστα Λαγού ότι θα μας “πετάξουν στη θάλασσα”: Κάποιος επιτέλους να του πει ότι άλλους πέταξαν στη θάλασσα τις προηγούμενες μέρες στα Χανιά, όχι εμάς.


Αστυνομία: Μεγάλη η αστυνομική δύναμη και στις δύο αντιφασιστικές παρεμβάσεις του Σαββάτου. Χαρακτηριστικό στο βίντεο το “χάιδεμα” του μπάτσου στο ναζιστή βουλευτή, ο οποίος είχε “εξοργιστεί” με τη παρουσία μας και ζητούσε να μας απομακρύνουν.
Ο συντονισμός των μπάτσων και των φασιστών στην ενέδρα που έστησαν στο αντιφασιστικό μπλόκ το βράδυ του Σαββάτου είναι παραπάνω από ολοφάνερη. Σε αυτούς που βιάστηκαν να πουν ότι αν δεν ήταν η αστυνομία θα θρηνούσαμε θύματα, απαντάμε, ότι αν δεν ήταν η αστυνομία, όχι απλά δεν θα έκαναν την δολοφονική επίθεση τα ασπόνδυλα, αλλά δεν θα έκαναν τη φασιστική συγκέντρωση εξαρχής. Πως γίνεται τα αντιφασιστικά μπλοκ να μην μπορούν να πλησιάσουν ούτε στα 200 μέτρα από τους ναζί λόγω αστυνομίας, ενώ οι φασίστες να μπορούν να πλησιάσουν, και μάλιστα να συσπειρώνονται οπλισμένοι σε μια περιοχή φρούριο, πλήρως ελεγχόμενη από την αστυνομία (εκτός από ΜΑΤ και ένστολους, ήταν και διάσπαρτοι σε πολλά σημεία ασφαλίτες). Εν τω μεταξύ, εννοείται ότι αν έκαναν οι αντιφασίστες επίθεση θα είχαμε συλλήψεις.


ΔΗΜ.ΑΡ: Τι σχέση έχει η ΔΗ.ΜΑΡ και έβγαλε ανακοίνωση για το συμβάν, δεν ξέρουμε. Ούτε ήταν εκεί, ούτε έχει καμία σχέση με αντιφασιστικό αγώνα. Εδώ που τα λέμε δεν έχει σχέση ούτε με την αριστερά γενικά, αλλά τέλος πάντων. Δήθεν καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις αλλά ταυτόχρονα συμμετέχει στη κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει φασιστική πολιτική (στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιχείρηση Ξένιος Δίας, παράνομες κρατήσεις και ξυλοδαρμούς σε αστυνομικά τμήματα, πολιτικοί κρατούμενοι κ.α.). ΟΥΣΤ!
Είμαστε αντιφασίστες. Πολεμάμε τον φασισμό σε όλες τις μορφές του. Δεν αφήνουμε στο απυρόβλητο τους υποκριτές της ΔΗ.ΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που  με τις δήθεν αντιφασιστικές δηλώσεις τους ενάντια στη χ.α.,  προσπαθούν να κρύψουν τον δικό τους φασισμό.


Εργατικό κέντρο Ζακύνθου: Το Ε.Κ.Ζ.  προέβη σε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις, και ταυτόχρονα μαλώνει το αντιφασιστικό μέτωπο για την “εσφαλμένη” δράση του, υποδεικνύοντας, με λίγα λόγια  το ΠΑΜΕ ως τον έναν και μοναδικό “σωστό” τρόπο για να κάνει κανείς αγώνα.


Ο φασισμός είναι ένα από τα πρόσωπα (το πιο ακραίο και βίαιο) του καπιταλισμού. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το σύστημα, είναι ένα και το αυτό. Σε περιόδους οικονομικής, κοινωνικής, συνειδησιακής κρίσης ο καπιταλισμός παίζει το χαρτί του φασισμού για να επιβιώσει.  Τους φασίστες και τον φασισμό τον στήριζαν και τον στηρίζουν, παντού και πάντα, οι εγχώριοι και οι ξένοι μεγαλο-επιχειρηματίες, γιατί έχουν οικονομικό συμφέρον από τη βαρβαρότητα του. Συμφέροντα όπως: αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, βίαιη καταστολή και απαγόρευση διαμαρτυριών, εργασιακή τρομοκρατία, βιομηχανία όπλων, απολυταρχικός έλεγχος των υπάλληλων κ.α. . Χωρίς την ανατροπή του καπιταλισμού δεν πεθαίνει ο φασισμός. Όμως αν δεν σκοτώσουμε το κράτος δεν πεθαίνει ο καπιταλισμός.  Ο καπιταλισμός σήμερα, ζει και βασιλεύει στην κίνα και τη πρώην σοβιετική ένωση (κτλ), και έτσι θα συνεχίσει να ζει και να βασιλεύει και μετά τις μελλοντικές προσπάθειες “χρήσης του κράτους” για “καλό”. Όσο δεν υπάρχει καλή διαχείρηση του καπιταλισμου,  άλλο τόσο δεν υπάρχει καλή διαχείρηση του κράτους.
Όσο είναι κάθετα, ιεραρχικά οργανωμένη η κοινωνία μας, όσο η εξουσιαστική λογική κυριαρχεί στα μυαλά μας, όσο υπάρχει εξουσία, δεν θα είμαστε ποτέ αληθινά ελεύθεροι από καταπίεση, εκμετάλλευση, βία και φόβο.
Κάποια στιγμή, έρχεται η ώρα να επιλέξεις: είσαι με τον κόσμο της εργασίας ή με το κεφάλαιο? και μετά, αν είσαι τυχερός αμέσως μετά (ή αν είσαι ακόμα πιο τυχερός πριν), το μεγαλύτερο, το πιο βαθύ και κρίσιμο ερώτημα: είσαι με τον κόσμο της αντιεξουσίας ή της εξουσίας?



Στην εποχή μας, αν δεν παλέψεις τον φασισμό στις γειτονιές  και στους δρόμους, και κυρίως στη συνείδηση του κόσμου, δεν τη παλεύεις καθόλου.


Και όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς. Τα λέει η ιστορία...


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΟΜΟ


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ


ΘΑΣΟΣ, ΞΑΝΘΗ, ΠΑΤΡΑ, ΖΑΚΥΝΘΟΣ, ΧΑΝΙΑ...
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ


RossoNero 10/04/2013






Comments (2)

Μια διόρθωση γράφετε για 3 τραυματισμούς αλλά τελικά ήταν 4.
Πάντα τέτοια παιδιά και μαχητικός αντιφασισμός είναι αυτός που έχει διάρκεια.
Κάντε τη ζωή δύσκολη στα ντόπια φασισταριά.


ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΧΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝ...

Δημοσίευση σχολίου