Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση

Posted by ΟΥΣΤ! | Posted in , | Posted on 6:26 μ.μ.

Από νωρίς το πρωί σήμερα αντιφασίστριες/ες Ζακύνθου πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση απέναντι από τα γραφεία της ναζιστικής "χρυσής αυγής" στην Πλατεία του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, όπου αναρτήθηκε πανό και φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα. Αφορμή ανακοίνωση των ναζιστών σε καθεστωτική τοπική εφημερίδα για συγκέντρωση για την επέτειο της "κρίσης των Ιμίων" και στεφάνωμα στο μνημείο των πεσόντων. Το ίδιο μνημείο όπου πέρσι την 25η Μαρτίου έφαγαν "ΆΚΥΡΟ" από αντιφασίστες στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια τους να κάνουν δημόσια εμφάνιση στο νησί και να καταθέσουν στεφάνι.

 Οι ασπόνδυλοι, όπως πάντα υπό την προστασία μπάτσων, ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία Σολωμού. Περνώντας από την  αντισυγκέντρωση, από την οποία ακούγοταν δυναμικά αντιφασιστικά συνθήματα, δημιουργήθηκε "'ένταση" όταν ένας χρυσάυγουλος επιτέθηκε φραστικά εναντίων ενός από μας, όμως κόπηκε απότομα από συντρόφους οι οποίοι εκσφενδόνισαν καφέδες και μπουκαλάκια νερού εναντίον τους, οι περισσότεροι οι οποίοι, σαν γνήσιοι απόγονοι του Εφιάλτη, απλά κοιτούσαν αποσβολωμένοι προς τα εμπρός. Εκεί δημιουργήθηκε "μικροένταση" και λίγα σπρωξίματα  με τους μπάτσους που τελικά απέτρεψαν τους συγκεντρωμένους από το να ακολουθήσουν τη ναζιστική πορεία και η οποία συνεχίστηκε παραλιακά με κατεύθυνση προς την πλατεία Σολωμού.

Τότε ξεκίνησε  παράλληλη πορεία από τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες σε παράλληλους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου φωνάχτηκαν αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα (με πολύ παλμό παρά το πολύ μικρό αριθμό τους)  και μοιράστηκαν φυλλάδια. Καθ`ολη τη διάρκεια της πορείας  μια διμοιρία μπάτσων  παρακολουθούσε "διακριτικά" από παράλληλο δρόμο. Έφτασαν έως την πλατεία Αγ. Μάρκου όπου και αποχώρησαν οι περισσότεροι (...). Οι λίγοι που έμειναν, προχώρησαν έως το μνημείο πεσόντων όπου είχαν ήδη προλάβει να τοποθετήσουν το στεφάνι τους και να εξαφανιστούν οι χιτλερικοί. Εκεί περίμενε ένα περιπολικό του λιμενικού με δύο λιμενικούς μέσα, οι οποίοι μόλις τους αντιλήφθηκαν βγήκαν και ήρθαν απειλητικά προς το μέρος τους λέγοντας  ότι "απαγορεύεται να ακουμπήσετε το στεφάνι"  και να "μην το συνεχίζετε".  Αυτοί τους έγραψαν κανονικά και πήρανε τα στεφάνια στους ώμους τους και απάντησαν ότι δεν απαγορεύεται και να κοιτάξουν τη δουλειά τους, ... και αυτό έκαναν. Τα στεφάνια τα πετάξαμε στα σκουπίδια.

 ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΊΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ



Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου