Ο μελλοντικός του Ιράν

Posted by RossoNero | Posted in | Posted on 5:22 μ.μ.



  Σύμφωνα με εξαγγελίες του υπουργού περιβάλλοντος Παπακωνσταντίνου, έως τις αρχές του 2013 δεκαπέντε τοποθεσίες στο Ιόνιο πέλαγος θα δοθούν σε εταιρείες για εξόρυξη πετρελαίου. Αρκετοί (αφελείς ή επιτήδιοι) έσπευσαν να πανυγηρίσουν. Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, λένε. Θα έχουμε φτηνή βενζίνη, θα ξεπληρώσουμε το χρέος λένε, διάβολε θα πλουτίσουμε!! Προφανώς, νομίζουν πως απευθύνονται σε αφελείς, όντας οι ίδιοι επιτήδιοι ή εξαπατούν τους εαυτούς τους και την κοινωνία. Εδώ όμως το ζήτημα είναι σοβαρό.
  Ένα πιθανό ατύχημα στις πετρελαιοπηγές (όπως εκείνο στον κόλπο του Μεξικού) θα κατέστρεφε όχι μόνο τις τοπικές οικονομίες για δεκαετίες (π.χ. τον τουρισμό) αλλά θα μόλυνε και το περιβάλλον αφανίζοντας πολλά είδη. Η μόλυνση αυτή δεν θα άφηνε τους ανθρώπους ανεπηρέαστους, καθώς θα δηλητηρίαζε πολλές γενιές (παραλύσεις, καρκίνοι, τερατογενέσεις, στειρότητα κτλ).
 Επίσης, τα επιχειρήματα για θέσεις εργασίας είναι άκυρα, καθώς πετρελαϊκές εταιρείες χρησιμοποιούν εξειδικευμένο προσωπικό για τις εξορυκτικές τους δραστηριότητες.
  Όσο για τα οικονομικά οφέλη, είναι σίγουρο πως ούτε σεντς δεν θα κατέληγε στην κοινωνία ή τη χώρα, ούτε η τιμή των πετρελοειδώνθα έπεφτε. Η Αλβανία, για παράδειγμα, έχει πετρελαιοπηγές από τη δεκαετία του 1930, με ποιο όφελος;


  Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί είναι σύμφωνοι με τη νέα παγκόσμια τάξη που απαιτεί και επιβάλλει την βιομηχανική ανάπτυξη σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Πρόκειται για έναν κεντρικό σχεδιασμό με πλανητικές διαστάσεις και στόχο τη λεηλασία της γης και του φυσικού πλούτου, έτσι ώστε να εξαθλιωθούν οι τοπικές κοινωνίες. Δηλαδή μέσω της υποβάθμισης και της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος, οι τοπικοί πληθυσμοί γίνονται όλο και περισσότερο εξαρτημένοι από τις πολυεθνικές και τα κράτη. Όταν δεν υπάρχει καθαρό νερό, όποιος θέλει να ζήσει πρέπει να το αγοράσει. Όταν η γη έχει μολυνθεί, η μόνη τροφή βρίσκεται στο σούπερ μάρκετ. Όταν οι τοπικές οικονομίες είναι κατεστραμένες, τότε οι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι, άρα σκλάβοι.
  Το συμπέρασμα που βγάζουμε εμείς είναι πως τα περιβαλλοντικά ατυχήματα είναι μέρος του σχεδιασμού για παγκόσμια κυριαρχία και καθόλου ατυχήματα.


  Φυσικά είναι γνωστό από παλιότερα πως στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γιατί όμως τώρα αυτός ο γεωτρυπανικός πυρετός; Προφανώς, οι νεο-ταξίτες ετοιμάζουν πόλεμο με το πετρελαιοπαραγωγό Ιράν, και καθώς φαίνεται θα είναι μακροχρόνιος και γεμάτος εκπλήξεις. Οι εφεδρείες χρειάζεται να είναι έτοιμες.
  Πόσο νέος, όμως, θα είναι αυτός ο πόλεμος; Κατά τη γνώμη μας είναι ο ίδιος πόλεμος στο Θιβέτ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, την Τσετσενία, τη Συρία, την Παλαιστίνη, τη Λιβύη και αλλού, όπως μέρος του ίδιου πολέμου είναι και ο οικονομικός πόλεμος που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι πληθυσμοί του ελλαδικού χώρου, της Μεσογείου και σε άλλα μέρη.
  Στόχος αυτού του πολέμου είναι η κατάκτηση-υποδούλωση του συνόλου της ανθρωπότητας, δηλαδή η εγκαθίδρυση της νέας παγκόσμιας τάξης, ακόμη και αν χρειαστεί να καταστραφεί και να λεηλατηθεί το φυσικό περιβάλλον στο σύνολο του πλανήτη.
  Ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου, η παγκόσμια τράπεζα, το διεθνές νομισματικό ταμείο, οι G8, οι G20, ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, ο ΟΗΕ είναι τα στοιχεία εκείνα που ήδη συνθέτουν την παγκόσμια κυβέρνηση. Τα κράτη, η βιομηχανία, το λόμπι της πολεμικής βιομηχανίας, οι φαρμακοβιομηχανίες, οι τράπεζες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι οι φορείς που προωθούν την παγκοσμιοποίηση, δηλαδή την ενοποίηση των εξουσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, με άλλα λόγια η νέα παγκόσμια τάξη.
  Η οικονομική κρίση δεν είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά εθελοντική παράδοση των κρατών στις νέες παγκοσμιοποιημένες δομές της εξουσίας. Είναι ο πόλεμος των ενοποιημένων εξουσιαστών ενάντια στην ανθρωπότητα.
          Το μέλλον φαντάζει ζοφερό, εφιαλτικό. Η παγκοσμιοποίηση παρουσιάζεται ως αναπόφευκτη. Είναι όμως όντως έτσι;
  H αλήθεια είναι πως από τον σχεδιασμό ως την πραγματοποίηση πολλά μπορεί να στραβώσουν. Τεράστιες αυτοκρατορίες στο παρελθόν κατέρευσαν χωρίς καν να αφήσουν ίχνη. Η αλήθεια είναι πως τα 7,5 δις του ανθρώπινου πληθυσμού είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν, όπως επίσης και η αλαζονία των εξουσιαστών τους οδηγεί σε παραλείψεις και λάθη.
  Για την αντιμετώπιση αυτών των σχεδιασμών της νέας παγκόσμιας τάξης, η πρότασή μας είναι η δημιουργία μικρών ομάδων δυκτιομένων μεταξύ τους σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό με έμφαση στο τοπικό, στη διάλεκτο, την κουλτούρα, με ρίζες στη γη, στη φύση και στις καρδιές των ανθρώπων. Ομάδες που οργανώνονται και ετοιμάζονται για μακροχρόνια αντίσταση σε κάθε παντοδύναμο εχθρό, που όμως μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να ονειρεύονται και να δημιουργούν τις συνθήκες της ελευθερίας τώρα, μέσα από τη συνενόηση, τη συνεργασία, την ανθρωπινότητα, την αγάπη, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια.
  Το να κάνουμε τους ανθρώπους να ονειρεύονται και να αναζητούν την ελευθερία, θεωρούμε πως είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο ενάντια στα κανόνια και τα εμπάργκο της κυριαρχίας. Να εμπνέουμε τους ανθρώπους να αγαπήσουν την ζωή και να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, στους εαυτούς τους είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στη νίκη ενάντια στον όλεθρο και την απόγνωση, είναι ο σπόρος από τον οποίο θα φυτρώσει η πανανθρώπινη ελευθερία.                                                                                                                                                                                     Λέσχη Α. 4-5-2012      

(Δημοσιεύτηκε στο "Φάσκελο" Ιουνίου)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου