Ερώτηση Κρίσεως - Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Posted by Andy Capp | Posted in | Posted on 7:15 μ.μ.

Comments (16)

????????

τι επαθες εσυ ακριβως?

κάποιος φασίστας θα ναι που τρολάρει
φασίστες φεηλάδες έρχονται ΚΡΕΜΑΛΕΣ

οποιος δεν ακουει θαναση ειναι φασιστας !!!!

Oι εναλλακτικοί δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία δράκα αντικοινωνιστών δημοσίων υπαλλήλων. Βλέπουνε τα στέκια και τις καταλήψεις στέγης σαν θέση εργασίας, σαν βόλεμα, σαν προσωπική καβάντζα (δωρεάν ρεύμα, νερό, internet). Στήνουν συναυλίες, πάρτυ και εκδηλώσεις με σκοπό να προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερους νεολαίους, να τους δίνουν ναρκωτικά με απώτερο σκοπό να καταλήξουνε στο κρεβάτι τους. Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με τον εποικισμό ναρκοπρομηθευτών στα στέκια, τις καταλήψεις και τα συναυλιάδικα μετατρέποντάς τα σε ένα γιουσουρούμ φαρμάκων και ''επαναστατικής'' μόδας (antifa ραφτά). Αυτοί οι τύποι δεν είναι τίποτε άλλο από πασιφιστές που το μόνο που τους νοιάζει είναι η διασκέδασή τους στα πάρτυ, το "σπρώξιμο" ναρκωτικών και η απόκτηση χρημάτων μέσω αυτού . Δεν είναι τυχαίο που άλλοι έχουν καταλήξει στα ψυχιατρεια από ναρκωτικά. Είναι πνεύμα συντροφικότητας αυτό δηλαδή; [Αν και ο αναρχικός χώρος οφείλει να είναι ενάντια σε κάθε είδους νάρκωση, εντούτοις δεν μπορούμε να απαγορέψουμε δια της βίας σε κανέναν άνθρωπο να κάνει χρήση ουσιών. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και φίλοι μας που κάνουν χρήση ουσιών αλλά οφείλουμε να ενημερώνουμε πάντα ότι τα ναρκωτικά χρησιμοποιούνται από την Κυριαρχία ως αντίδοτο στο δηλητήριο της μιζέριας, της αποξένωσης και της αλλοτροίωσης που παράγει η ίδια. Ωστόσο, ούτε τα "σπρώχνουν" σε πολιτικούς χώρους και πάρτυ ούτε ταυτίζουν τα ναρκωτικά με την Επανάσταση όπως κάνουν οι εναλλακτικοί που έχουν κάνει lifestyle τα φάρμακα.]

Ο λαϊκισμός, ο πολιτικός γόνος του κοινωνισμού και του αντικοινωνισμού, είναι η τακτική που χρησιμοποιεί η πολιτική και οικονομική ελίτ. Μία δήθεν αγαθοεργής προσφορά αλληλεγγύης στην εργαζόμενη κοινωνία (κράτος πρόνοιας,μπόνους κ.α. ) με περισσότερα οφέλη για την ίδια και περισσότερο άχθος για τους από κάτω. Τα γονίδια, ωστόσο, του λαϊκισμού προέρχονται αποκλειστικά από το DNA του αντικοινωνισμού (ντυμένος με το πέπλο του κοινωνισμού). Σε αυτό το σημείο δεν αξίζει να επεκταθούμε περαιτέρω.



ΝΕΟΧΙΠΙΣΜΟΣ : Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Η καπήλευση της έννοια της αναρχίας ξεκινάει όταν η έννοια αυτή χάνει τα ταξικά χαρακτηριστικά της. Όταν οι εναλλακτικοί προτείνουν στους καταπιεσμένους την αστική κουλτούρα θεωρώντας ως φωστήρες του λαού ότι η μονογαμία είναι ξεπερασμένη μικροαστική συνήθεια και πρέπει να αντικατασταθεί από τις παρτούζες και την αποδόμηση του φύλου και η θρησκεία είναι το ΟΠΙΟ του λαού και πρέπει να αντικατασταθεί από ένα χειρότερο όπιο, τις ναρκωτικές ουσίες (ουσίες που απελευθερώνουν, διευρύνουν τη συνείδησή σου και άλλες τέτοιες ασυναρτησίες), τότε έχουμε να κάνουμε με έναν εναλλακτικό καπιταλισμό που αντί να φοράει κοστούμι και γραβάτα φοράει μαύρα και κρατάει κράνος.

Εμείς, ως αναρχικοί, ποια κουλτούρα πρέπει να προτείνουμε; Αρνούμενοι την αστική κουλτούρα πρέπει να συμμεριστούμε την λαϊκή κουλτούρα; Η απάντηση είναι αρνητική, γιατί όσο και αυθεντική και να είναι στερείται αθωότητας. Το περίεργο είναι ότι και εμείς δεν έχουμε βρει την κατάλληλη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Ίσως μία κουλτούρα που θα μπορούσαμε να προτείνουμε θα επικεντρωνόταν στην σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου δίνοντας βάση στην σωστή διατροφή του, τον αθλητισμό και την φυσιοκεντρική παιδεία του.

Πάντως, τα μόνο σίγουρο είναι ότι η Επανάσταση είναι ένας άβατος δρόμος για όσους δεν πήρανε την υπέρβαρη απόφαση να καταργήσουνε το καπιταλιστικό ΕΓΩ τους. Σε αυτόν τον δρόμο δεν έχουνε θέση οι error AND THE CITY διανοούμενοι ήρωες των σαββατιανών MDMA party.

@Aνώνυμε
Θα συμφωνήσω για τους εναλλακτικούς αλλά τι δουλειά έχει το κείμενο σου εδώ στους Rosso Nero?
Εκτός αν εισαι ρουφιάνος και μπαίνεις απλά για να προκαλέσεις πανικός!!!
Είσαι εκτός τόπου και χρόνου

γιατί, έχει απόλυτο δίκιο ο τελευταίος ανώνυμος antifa doctor.και οτι δεν μας συμφέρει να το δούμε σαν αδυναμία μας δεν μπορούμε να το αναγάγουμε σε εκτος τόπου και χρόνου. χαρακτηριστικό αυτού που περιγράφει είναι αυτή η μπουρδελομάδα το "κενό δίκτυο" που το καλοκαίρι γυρνάνε τα νησιά και σπρώχνουνε τρυπάκια και αναρχικά τρόπο ζωής.και δεν αυτοαποκαλούνται εναλλακτικοί.αναρχικοί αυτοαποκαλούνται.ψαξ' το...

la vita e bella

ρουφιανος ειναι.

ή αναρχοαπαγοητευμένος.

ή ο γιωργος. ;)

la vita e bella@, ξεκολλα. Ειναι εκτος τοπου και χρονου το παιδι . οι rossonero παντως δεν εχουν καμια σχεση με τα χαρακτιριστικα που αναφερει

δεν είπα ότι οι rosso nero έχουν τα χαρακτηριστικά που αναφέρει.ουτε εκείνος ταύτισε τους rosso nero με τους εναλλακτικούς ψευτοκουλτουριάρηδες.ότι παίζουν τέτοιοι όμως στον αναρχικό χώρο παίζουν οκ;μην κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας.

la vita e bella

Εχει δικιο 100% παιδιά , οποίος έχει την μύγα μυγιάζεται.
Δεν καταλαβαινω ομως καποιους που μπαινουν σε αυτο εδω το site και χαρακτηριζουν οσους εχουν διαφορετικες αποψεις φασιστες και ρουφιανους ισως νομιζουν οτι επειδη ειναι αντιφασιστες ειναι και αναρχικοι...φιλε antifa doctor. Ρε παιδια το κκε παίρνει γραμμη απο τον περισσο οι αναρχικοι απο που παιρνουν γραμμη να το ψαξoυμε λιγο για να μην υπαρχουν διαφωνιες στο πως εκφραζομαστε, τι μουσικη να ακουμε και πως να φτιαχνουμε κεφαλι;

Η αληθεια ειναι πως μπαινουν εδω μεσα πολλοι φασιστες και τρολαρουν , ειδικα το τελευταιο καιρο, και μας εχουν πριξει τα ούμμπαλα. γιαυτο εχουμε βαλει την επαληθευση και επιβεβαιωση στα σχολια. οποιοδηποτε φασιστικο σχολιο θα διαγραφεται αμεσως, οχι οι διαφορετικες αποψεις. επισης δεν φερουν ευθυνη οι rossonero για καθε ανωνυμο σχολιαστη που θελει να δινει τη μια ή την αλλη εντυπωση εδω μεσα.

στο θεμα.οι αναρχικοι παιρνουν γραμμη? μαλλον δεν εχεις ψαξει εσυ αρκετα το θεμα, σταθη(?). εχεις παει ποτε σε καμια συνελευση αναρχικων? εχεις παει σε συνελευση στο πολυτεχνειο? ξερεις πως οργανονονται οι αναρχικοι στη βιλλα αμαλιας? εστω σε συνελευση των rossonero εχεις παει? σε διαβεβαιωνω οτι δεν ελεγχομαστε απο τα "σκοτεινα κεντρα", που τοσο σου αρεσει να φαντασιωνεσαι να μας δινουν γραμμη. αντιθετως κινουμαστε με κοινα πλαισια. αλλες ομαδες εχουν πιο διευριμενο/ανοιχτο πλαισιο και αλλες πιο κλειστο.καπου εκει συναντιονται/συντονιζονται οι δρασεις. καμια ομαδα δεν παιρνει γραμμη απο αλλη αλλα ενεργει ανεξάρτητα απο τις άλλες. το να πλαισιωνεις τη δραση σου με καποιες βασικες ιδεες, μια ιδεολογικη βαση/κατευθυνση, δεν ειναι γραμμη αλλα η εμπειρια χρονων του αναρχικου κινηματος.
Δεν ηφυσταται αναρχικος να παιρνει γραμμη.
ο Α/Α χωρος ειναι ο μονος ενεργος πολιτικος χωρος που δεν ελέγχεται απο κανενα κεντρο εξουσιας(καλημερα),αυτο οφειλεται, σε καποιο βαθμο(μεγαλο κατα την αποψη μου), στην εσκκεμενη έλειψη οργανωσης κ.α.(μεγαλη κουβεντα για άλλη στιγμή). επισης ειναι μυθος το οτι ο χωρος αυτος ειναι γεματος πρακτορες και ασφαλητες που κινουν τα νηματα. δεν μπαινει ευκολα προβοκατορας στις μικρες ομαδες μας οι οποιες αποτελουνται συνηθως απο 4-5 ατομα. τα ατομα σε αυτες τις μικρες "οικογενειακες" ομαδες γνωριζονται τοσο καλα μεταξυ τους και ειναι τοσο δεμενοι που, ακομα και αν καποιος, μη-αναρχικος στη πραγματικοτητα(οχι απαραιτητα πρακτορας), καταφερει να δυησδυσει σε αυτες, αποβαλεται αργα ή γρήγορα λογω κοινης(στους υπολοιπους) ελειψης εμπιστοσυνης,το οποιο δημιουργειται αργα ή γρηγορα αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ όταν προκειται για μη-αναρχικο. Βεβαια, δεν μιλαμε για τα κοινωνικα στεκια τυπου ΧΩΡΟΥ. αυτα ειναι αλλο πραμα. Δεν ειναι αναρχικα εγχειρηματα παροτι οι συνηθως αρχικοι εμπνευστες τους ειναι αναρχικοι. μιλαμε για αναρχικες ομαδες.

Ο Α/Α χωρος στην ελλαδα ειναι ο μόνος πολιτικος χωρος που βρίσκεται σε ολοκληρωτικη ολομέτωπη συγκρουση με το καθεστως/κρατος/ απο τις αρχες του 80 και παλιοτερα και συνεχιζει και σημερα, δικαια και τιμια και ξεκάθαρα. δεν υπαρχει μεγαλυτερη προβοκατορικη μπαρουφα απο τη συγκριση του καθεστωτικου-ενσωματωμενου στο συτημα-κατασταλτικο μηχανισμο της επαναστατικοτητας του ατομου-πλεον ασυγκρουστο-απολυτως ελεγχομενο-κ.α. ΚΚΕ με το αναρχικο κινημα. οτι ναναι...

α, και που`σαι σταθη, τα προβοκατορικα σχολια τυπου "γιατι να μην υπαρχουν διαφωνιες στο πως εκφραζομαστε, τι μουσικη να ακουμε και πως να φτιαχνουμε κεφαλι;" να τα κανεις αλλου γιατί εδω κανεις δεν σου υπαγορεψε τιποτα για την μουσικη σου, το τροπο που εκφραζεσαι ή τη μαστουρα σου.

Α, και το σχολιο του ""Ανώνυμος Said on 2 Απριλίου 2012 12:49 μ.μ"" δεν ειναι δικο του σχολιο αλλα copy/paste απο ανακοινωση του στεκιου Ναδιρ και οντως ασχετο. Φιλακια!

ενταξει τα ναρκωτικα θελουν προσοχη γιατι υπαρχουν πολλοι που περιμενουν να βγαλουν λεφτα απο αυτα, αρκετοι βεβαια ισχυριζονται οτι ο εθισμος μπορει να ελεγχθει και δεν οδηγει στον ταφο

παρακατω υπαρχουν αρκετες αποψεις

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.prwtagwnistes&id=909
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1196640
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1240589

Δημοσίευση σχολίου