Εκδηλώσεις για τα Ψηφιακά Δικαιώματα

Posted by Andy Capp | Posted in | Posted on 4:13 μ.μ.


Φλεβάρης Εκδηλώσεων για τα Ψηφιακά Δικαιώματα

Με σκοπό τη συγκρότηση ενός μαχητικού κινήματος για τα ψηφιακά δικαιώματα το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση διοργανώνει όλο τον Φλεβάρη σε διάφορους φιλόξενους χώρους εκδηλώσεις και συζητήσεις για μία σειρά σημαντικών ζητημάτων :

Πέμπτη 9/2, 21.00 – Ο Σχεδιαζόμενος Νόμος για τα Μπλόγκς και οι Κίνδυνοι για το Ελληνικό Διαδίκτυο – Radiobubble all day bar (Ιπποκράτους 146).

Παρασκευή 17/2, 20.00 – Ραδιόφασμα : Ελεύθερο και Κοινωνικό Αγαθό – Hackerspace, Αμπατιέλου 11, Άνω Πατήσια (στ. ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος).

Πέμπτη 23/2, 19.00 – 21.00 – Επιτήρηση & Εργασία – Νοσότρος, Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.

Τρίτη 28/2, 19.00 – 21.00 – Ανοιχτή Συζήτηση της Πρωτοβουλίας για την Απελευθέρωση του Αρχείου της ΕΡΤ – Νομική Σχολή (Αίθουσα 3, Είσοδος από Σίνα).

Ο Σχεδιαζόμενος Νόμος για τα Μπλόγκς και οι Κίνδυνοι για το Ελληνικό Διαδίκτυο

Η ανώνυμη και ψευδώνυμη έκφραση είναι θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα και βαθιά ριζωμένη πρακτική ταυτόσημη με την ελευθερία στο διαδίκτυο. Πίσω από την απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο κρύβεται η πολιτική συρρίκνωσης μέχρι τελικής κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων που απομένουν στη χώρα μας. Καλούμε σε συντονισμένη, πολύπλευρη δράση για την αποτροπή οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας επηρεάζει την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο.

Ραδιόφασμα : Ελεύθερο και Κοινωνικό Αγαθό

Αντί της άκρατης ιδιωτικοποίησης και μονοπώλησης του ραδιοφάσματος από ισχυρά συμφέροντα διεκδικούμε την απελευθέρωση φασματικών ζωνών και την απόδοσή τους σε ελεύθερη κοινωνική χρήση. Έτσι, πολίτες, ενώσεις, σωματεία, φορείς του δημοσίου και Πανεπιστήμια θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συχνότητες αυτές για την ανάπτυξη τεχνολογιών και εφαρμογών καθώς και για την παροχή υπηρεσιών ασύρματης επικοινωνίας χωρίς την προηγούμενη λήψη άδειας από κάποια εντεταλμένη αρχή, υπό την προϋπόθεση ότι ο τερματικός τους εξοπλισμός θα πληρεί ορισθείσες τεχνολογικά ουδέτερες προδιαγραφές, που θα προστατεύουν την υγεία των πολιτών και θα εγγυώνται την αποφυγή παρεμβολών.

Επιτήρηση & Εργασία

Η χρήση τεχνολογιών επιτήρησης στους χώρους εργασίας είναι άμεση αντανάκλαση του εξουσιαστικού αυτού χαρακτήρα των εργασιακών σχέσεων. Στη χώρα μας τέτοιας μορφής επιτήρηση στην εργασία εκδηλώνεται με διάφορες μορφές, οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς. Ζητούμενο είναι να παλέψουμε συλλογικά, ώστε κανείς εργαζόμενος και πουθενά να μην καθίσταται αντικείμενο επιτήρησης και κάθε εργοδότης, που προβαίνει σε τέτοιες πρακτικές, να δέχεται τις συνέπειες των πράξεών του αυτών.

Ανοιχτή Συζήτηση της Πρωτοβουλίας για την Απελευθέρωση του Αρχείου της ΕΡΤ

Η Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Αρχείου της ΕΡΤ (setitfree.gr) διεκδικεί την απόδοση του οπτικοακουστικού αρχείου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας & Τηλεόρασης σε ελεύθερη κοινωνική χρήση με σκοπό την προαγωγή της καινοτομίας και της συλλογικής δημιουργικότητας.

Οι Αγώνες για τα Ψηφιακά Δικαιώματα είναι Αγώνες για την Ελευθερία

Δημοσιεύτηκε από Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση

Πηγή:http://www.babylonia.gr

Comments (3)

Καλησπέρα
Παρακολουθώ το blog σας 2 χρόνια τώρα και θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια σας εκεί κάτω στην Ζάκυνθο αλλά εχω ένα μεγάλο παράπονο, τι απέγιναν οι αναρτήσεις με τα καυστικά σχόλια που έκανε η ομάδα σας ρε παιδιά; Ολο αναδημοσιεύσεις από άλλες ιστοσελίδες ;
Καλές και αυτές , χρειάζονται όταν πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός και τα βιντεακια με την μουσική καλά είναι που και που δεν λέω, αλλά όποιος σύντροφος ενημερώνεται συστηματικά θα διαβάσει όλα αυτά τα κείμενα σε μεγάλα sites όπως το indymedia .Kαντε μια μικρή προσπάθεια να παράγετε ιδεες και απόψεις για να δείξετε στους εχθρους μας ότι υπάρχει κινημα στην επαρχία και είναι ζωντανο πνευματικα
Ευχαριστω Γιαννης

Καλά τα λες φίλε Γιάννη .Ελπίζουμε να ξανά πάρουν μπροστά τα πενάκια . Κάναμε λίγο κοιλίτσα είναι η Αλήθεια .

αντε μπραβο ρε παιδια βαλτε μπρος.
αληθεια υφισταται ακομα αναρχικη ομαδα στην ζακυνθο;

Δημοσίευση σχολίου