Πάντα τέτοια

Posted by RossoNero | Posted in , | Posted on 5:53 μ.μ.


Τρίτη φορά χτύπησαν οι «Ρομπέν των σουπερμάρκετ»

 Την Πέμπτη έκαναν την εμφάνισή τους σε σουπερμάρκετ στου Ζωγράφου, την Παρασκευή στα Ανω Πετράλωνα και το Σάββατο στα Εξάρχεια.

Για τρίτη φορά μέσα σε τρία 24ωρα, «χτύπησαν» οι... «Ρομπέν των σουπερμάρκετ», οι οποίοι μοίρασαν τα απαλλοτριωμένα είδη βασικής ανάγκης σε παρακείμενες λαϊκές αγορές.
Προχθές, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές μπήκαν σε κατάστημα αλυσίδας σουπερμάρκετ, στα Εξάρχεια. Αδειασαν τα ράφια από τρόφιμα, λάδι και είδη πρώτης ανάγκης, γέμισαν καρότσια και καλάθια, πέρασαν από τα ταμεία χωρίς να πληρώσουν και στη συνέχεια μοίρασαν τα απαλλοτριωμένα προϊόντα σε όσους βρίσκονταν στη λαϊκή αγορά της περιοχής, στην οδό Καλλιδρομίου. Οι πολίτες, κυρίως συνταξιούχοι, οι οποίοι «βλέπουν» συνεχώς τις συντάξεις τους να μειώνονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις τους που αυξάνονται, δέχτηκαν με ικανοποίηση τα είδη βασικής ανάγκης που τους δόθηκαν.
Στη λαϊκή αγορά πετάχτηκαν και φέιγ βολάν, στα οποία αναγράφονταν: «Απαλλοτρίωση του κεφαλαίου παντού», «Τα πλούτη τους, το αίμα μας». Ανάλογες απαλλοτριώσεις έγιναν στα τέλη Οκτώβρη σε τρία σουπερμάρκετ στο Βόλο, αλλά και την περασμένη εβδομάδα σε ένα σουπερμάρκετ στην Πάτρα.
Οι ομάδες που... βαφτίστηκαν από ΜΜΕ ως «Ρομπέν των σουπερμάρκετ», και σε κάποιες περιπτώσεις αυτοχαρακτηρίστηκαν ως «νοικοκυρές σε απόγνωση» απαντώντας στους «νονούς» τους (Μάρτιος 2010, Καισαριανή), έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το φθινόπωρο του 2008, στα Εξάρχεια.

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου