Οι εταιρείες "πράσινης ανάπτυξης" καίνε το πράσινο της Κέρκυρας

Posted by RossoNero | Posted in , | Posted on 10:50 μ.μ.

Από χθές καίγεται ολόκληρη η Κέρκυρα. Οι μεγαλύτερες εστίες εντοπίζονται στον Παντοκράτορα, το βουνό του νησιού στο οποίο εδώ και μήνες γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί αιολικό πάρκο.

 Χθες στο νησί υπήρχαν 19 μέτωπα σε Λάκωνες, Βίστωνα, Αλλειματάδες, Βιρό, Κομπίτσι, Γιατρώνες, Σταυρό, Σκριπερό, Κορακιάνα, Τρουμπέτα και Αφιώνα. Από τα παραπάνω χωριά οι Λάκωνες, ο Βίστωνας, ο Τρουμπέτας, η περιοχή "Γιατρώνες", ο Αφιώνας, η Κορακιάνα και το Σκριπερό βρίσκονται πάνω ή κοντά στο βουνό.
 Εδώ και μήνες γίνονται προσπάθειες να εγκριθεί η δημιουργία αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα. Ωστόσο προσκρούουν στην σχεδόν καθολική αντίθεση του ντόπιου πληθυσμού (Για τους λόγους βλ. εδώ). Επειδή όμως στην ανταρκτική η πάγοι λιώνουν, οι περιβαλλοντικά ευαίσθητες εταιρείες πράσινης ενέργειας αποφάσισαν όπως φαίνεται να παρακάμψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων και να καθαρίσουν το βουνό από τα ρυπογόνα λιόδεντρα για να φυτέψουν ανεμογεννήτριες.
 Τώρα, στην επίπεδη περιοχή του Κομπιτσίου, που κάηκε το τελευταίο πευκοδάσος του νησιού, αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν να περνάει την ώρα της φωτιάς τζιπάκι εταιρείας με φωτοβολταϊκά, το οποίο "επιθεώρησε" την περιοχή κι έφυγε.

 Τώρα, στην Κέρκυρα βρίσκονται οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, Άμυνας Κ. Σπηλιώπουλος, Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, η βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Ι.Ν. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ και άλλοι τοπικοί  παράγοντες. Μπορεί να προσπαθούν τώρα να το παίξουν οργανωτές της πυροσβεστικής διαδικασίας, ωστόσο είναι οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής, απ' τη στιγμή που προωθούν αυτό το έκτρωμα. (με πράσινο χρώμα τα αιολικά πάρκα). Ειδικότερα η παράταξη του περιφεριάρχη κ. Σπύρου είχε κάνει ότι ήταν δυνατόν μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο προκειμένου να προωθήσει την εγκατάσταση του αιολικού πάρκου.
 Αν όντως οι εμπρησμοί συνδέονται με τις εταιρείες πράσινης ενέργειας δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν δεν υπάρξει πίεση από τα κάτω. Οι συμπτώσεις όμως είναι υπερβολικά πολλές ώστε να μην υπάρχει σύνδεση. Θυμώμαστε άλλωστε και τα παραδείγματα της Πάρνηθας και των καμμένων της Πελοποννήσου. Αν δούμε μπουλντόζες να μπαίνουν στα καμμένα η εταιρεία παραδέχεται την ενοχή της. Και τότε αν δεν τους πάρουμε με τις πέτρες μας αξίζει να ζούμε σε ένα καμμένο νησί, που κάποτε ήταν καταπράσινο.
 

ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Via disorderisti.blogspot.com

Comments (5)

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας προσφέρει έτσι 42 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της έρευνας με στόχο την αποτελεσματική παρακολούθηση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να καταστεί δυνατή η καταγραφή του σχηματισμού, ανάπτυξης και εξάπλωσης ιδεών, του εντοπισμού μεθόδων παραπληροφόρησης και προσπαθειών πρόκλησης αναταραχής.

Η πρωτοβουλία της υπηρεσίας DARPA (Υπηρεσία Ερευνας Προηγμένων Προγραμμάτων) cia....ακολουθεί κρούσματα αποδεδειγμένης χρήσης του Facebook και του Twitter από μέλη ανταρτικών οργανώσεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ, αλλά και μετά την εμφάνιση απειλών μέσα στις ΗΠΑ, όπως η ομάδα χάκερς Anonymous.

Η DARPA επιδιώκει επίσης να εντοπίσει <…>

άτομα, που εμπλέκονται σε τέτοιες δραστηριότητες, να μάθει ποιες είναι οι επιδιώξεις τους και ποια η επιρροή των ιστοσελίδων αυτών στη διαμόρφωση του δημόσιου αισθήματος ή στη συσπείρωση ομοϊδεατών.

Οι αμερικανικές προσπάθειες για παρακολούθηση ή ακόμη και χειραγώγηση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είχαν μέχρι σήμερα ως στόχο τους ιστοσελίδες κατά κύριο λόγο στη Μέση Ανατολή. Οι ειδικές υπηρεσίες του στρατού, όμως, εκτιμούν ότι οι απειλές προέρχονται πλέον και από το εσωτερικό των ΗΠΑ. Οι νέες προτάσεις αφορούν επίσης την ενίσχυση των προσπαθειών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για παραγωγή περιεχομένου σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω πλασματικών λογαριασμών και αυτόματων συστημάτων bot.

Το Μάρτιο, δημοσιεύματα του Τύπου ήθελαν την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) να έχει συνάψει συμφωνία με ιδιωτική εταιρίαμε στόχο τη δημιουργία λογισμικού, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία αυτοματοποιημένων «λογαριασμών μαριονέτας». Οι λογαριασμοί αυτοί προωθούν συγκεκριμένες απόψεις ή θέσεις σε ιστοσελίδες, χωρίς να αποκαλύπτουν τον -ανύπαρκτο- διαχειριστή τους.

ασχετο..

Η λέξη Ελευθερία προέρχεται απο το «Ελεύθειν όπου ερά» δηλ. το να πηγαίνει κανείς όπου επιθυμεί.,,,,,,και τα συνεπακολουθα ! ---------- .................................. .................................. { απαντηση στο ασχετον του 'σχολειου' σου } κοκκινομαυρο .

asxeto

Αν και δεν μου φαίνεται διόλου απίθανο η φωτιά να μπήκε για να εξυπηρετηθούν κάποια συμφέροντα, νομίζω ότι μια εταιρια φωτοβολταικων θα φερόταν πολύ πιο έξυπνα και δεν θα "καρφωνόταν" μ αυτό τον τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου