«Μαύρη σελίδα για τη Δικαιοσύνη» η απόφαση για τους Πυρήνες

Posted by Andy Capp | Posted in , | Posted on 8:07 μ.μ.


«Ως μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, μνημείο αυθαιρεσίας, αναλγησίας και στρεβλώσεως» χαρακτήρισαν τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» οι συνήγοροι των κατηγορουμένων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο ώστε «να αποκατασταθεί η νομιμότητα». Τόνισαν, επίσης, ότι ελπίζουν πως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα πετύχουν «δίκαιη κρίση».
Μεταξύ των παρευρισκομένων στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, ήταν οι γονείς των καταδικασθέντων, η συγγραφέας Μάρω Δούκα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, καθώς και ο Ν. Βούτσης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γονείς των νεαρών, σε γραπτή δήλωση που διένειμαν, υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν την έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες». Αναφέρουν πως η Δικαιοσύνη «εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου, μοίρασε 130 χρόνια φυλακή, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις». Ανέφεραν ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη, λοιπόν, τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους, με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις». Εξέφρασαν την πικρία τους επειδή τα παιδιά τους είναι στη φυλακή, ενώ παραμένουν ατιμώρητοι εμπλεκόμενοι σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, που «βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας».

Οι γονείς των Χατζημιχελάκη, Αργυρού, Καραγιαννίδη, Μασούρα, Καρακατσάνη και Μητρούσια, ζήτησαν τη διαφύλαξη των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των συνταγματικών αρχών. «Ήταν μια απόφαση άδικη, εξοντωτική παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη, εκδικητική. Ήταν μια απόφαση που βασισμένη στη ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης, στοχοποίησε πρόσωπα με βάση μόνο την ιδεολογία τους» είπαν. Υποστήριξαν, επίσης, ότι «η παντελής έλλειψη στοιχείων οδήγησε ανακριτές και δικαστήριο σε λογικά άλματα κατά το δοκούν με σκοπό την καταδίκη οποιουδήποτε αντιστέκεται στην υποβάθμιση της ζωής και αναζητεί ένα καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά».

Υπενθυμίζεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε έξι από τους κατηγορούμενους σε ποινές κάθειρξης που φτάνουν συνολικά τα 130 χρόνια. Με ομόφωνη απόφαση καταδικάστηκαν: Ο Χάρης Χατζημιχελάκης κατά συγχώνευση σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και τεσσάρων μηνών (εκτιτέα τα 25 έτη), ο Παναγιώτης Αργυρού σε 37 χρόνια (εκτιτέα τα 25), ο Γιώργος Καραγιαννίδης σε 20 χρόνια, ο Παναγιώτης Μασούρας σε 11 χρόνια και έξι μήνες, οι Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Μητρούσιας σε 11 χρόνια.

Ο Μανώλης Γιόσπας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Ερρίκος Ράλλης και Νίκος Βογιατζάκης.

Πηγή:Tvxs http://tvxs.gr/news/πυρήνες-της-φωτιάς/μαύρη-σελίδα-για-τη-δικαιοσύνη-η-απόφαση-για-τους-πυρήνες

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου