E, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΟΣΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ

Posted by RossoNero | Posted in | Posted on 1:07 μ.μ.

Για να επιβεβαιωθεί ακόμη μία φορά η πλαστότητα του εκβιασμού που προβάλλουν ότι αν δεν ψηφιστεί δεν θα υπάρξουν χρήματα.


Επειδή και μετά την ψήφιση δεν θα υπάρχουν χρήματα για τους σύγχρονους σκλάβους και θα συνεχίσουν να παίρνονται μέτρα εξαθλίωσης και εξανδραποδισμού.

Επειδή, η πτώχευση της πλειονότητας του ελλαδικού πληθυσμού είναι υπαρκτή εδώ και πολύ καιρό.

Επειδή είναι δεδομένο, πως οι «δανεισμοί» δεν σκοπεύουν να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά διοχετεύονται (στις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, και τους παραχαράκτες της ζωής) για την ενίσχυση της κυριαρχίας και της εκμετάλλευσης εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.


Να ψηφιστεί, για να μην υπάρχουν αυταπάτες πως μέσα από τις εξουσιαστικές (κοινοβουλευτικές και μη) διαδικασίες θα μπορέσει να επιλυθεί οποιοδήποτε από τα προβλήματα που έχουν κατασκευάσει οι κρατιστές και οι συνοδοιπόροι τους.

Να ψηφιστεί, επειδή ούτως ή άλλως οι σχεδιασμοί των κυρίαρχων θα επιβληθούν, αφού δεν θα μπορέσουν να τους ανατρέψουν οι διάφορες παρδαλές κινητοποιήσεις. Κι αυτό το ξέρουν όλοι, «κινητοποιούμενοι» και μη. Ούτε μπορούν να ξεγελάσουν οι δήθεν παραιτήσεις μερικών βουλευτών, που είναι συνυπεύθυνοι για τα όσα έγιναν μέχρι τώρα. Άλλωστε, όσοι πασοκιστές και αν παραιτηθούν ή καταψηφίσουν, υπάρχουν οι «χρυσές εφεδρείες» του Μητσοτο-Μπακογιανέικου και βάλε, που θα σπεύσει να καλύψει τα κενά.

Να ψηφιστεί, για να πάψουν να μας τσαμπουνάνε για δήθεν πολιτική κρίση, όταν είναι ολοφάνερο πως με τη στήριξη των υπόλοιπων κομμάτων έγινε ο ανασχηματισμός και αφέθηκε ανοικτό το πεδίο για τα επόμενα βήματα. Οι πασοκικοί διαχειριστές απέδειξαν πως μπορούν να προχωρούν τα σχέδιά τους χωρίς να νοιάζονται για κανέναν και για τίποτε. Και μάλιστα επιβάλλοντας σκληρότερες συνθήκες επιβίωσης και άρα σκληρότερους όρους υποταγής.
Αλλά, και στην ελάχιστα πιθανή περίπτωση που δεν ψηφιστεί, μήπως δεν έχουν τρόπους να επιβάλλουν τα χειρότερα; Δεν έχουν δέσει με χίλιους δυο τρόπους τους ανθρώπους, ώστε οι κάθε είδους εκβιασμοί όχι μόνο να «πιάνουν» αλλά και να θεωρούνται αυτονόητοι;

Να ψηφιστεί, επειδή ο δρόμος που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι άνθρωποι οφείλει να είναι απεξαρτημένος από τις εξουσιαστικές αυταπάτες για δήθεν καλύτερο μέλλον, αφού κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να υπάρξει όσο θα υπάρχουν συνθήκες καταπίεσης κι εκμετάλλευσης κι όσο οι κυρίαρχοι ενώνουν τις δυνάμεις τους παγκόσμια. Σ’ αυτές τις συνθήκες, το καλύτερο μέλλον προετοιμάζεται από τους εξουσιαστές για τον εαυτό τους και για τους συνοδοιπόρους-συνεχιστές του αντιανθρώπινου έργου τους.

Να ψηφιστεί, για να τελειώνουμε με το παραμύθι των «ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων», που πλασάρουν τα κάθε είδους παπαγαλάκια. Γιατί τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το κίνημα των «αγανακτισμένων». Αυτός είναι ένας θίασος που θέλει να εκτονώσει την δυσαρέσκεια των λεγόμενων μεσαίων στρωμάτων του κοινωνικού χώρου και, επί πλέον, έχει αποδείξει πως είναι ταυτόχρονα μια ασπίδα προστασίας του κοινοβουλίου από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα οργής των ανθρώπων. Είναι οι ανεπίσημοι κρατικοί φρουροί που μαζί με τις δυνάμεις καταστολής αποτελούν την πλέον απρόσβλητη αλυσίδα προστασίας.
Όμως, μπροστά στην κοινωνική οργή, εάν και εφ’ όσον εκδηλωθεί δυναμικά και αποφασιστικά, θα αποδειχτούν ανίκανοι να υπερασπίσουν έστω και ένα από τα δημόσια και μη κτίρια που περιβάλλουν το κέντρο της Αθήνας και το χώρο της «κατάληψης» των «αγανακτισμένων». Επειδή η Βουλή δεν είναι το άπαν. Αρκεί να υπάρξει θέληση…

Να ψηφιστεί, επειδή στην αντίθετη περίπτωση, όπως μας λένε, θα μας γυρίσουν πίσω στη δραχμή, ότι θα κινδυνεύσει, η σταθερότητα της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, αλλά και ευρύτερα. Έτσι, δεν θα έχουμε μνημόνια, μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα, θα αποφύγουμε την επίσημη χρεωκοπία, ο κόσμος δεν θα στέκεται στις ουρές για ένα κομμάτι ψωμί και αυτό θα οφείλεται στο ότι οι «καλοί μας» εξουσιαστές θα παραιτηθούν από την μανία επιβολής και πλουτισμού.

Να ψηφιστεί, λοιπόν, το μεσοπρόθεσμο για να έρθει το βραχυπρόθεσμο και μετά το μακροπρόθεσμο. Αυτό άλλωστε είναι ξεκάθαρο. Όταν μιλούν για μεσοπρόθεσμο φορολογικό, δημοσιονομικό και δεν συμμαζεύεται, εννοούν σαφέστατα πως θα έρθουν κι άλλα.

Να ψηφιστεί, για να τελειώνουμε με το βασανιστήριο της σταγόνας, και τη διαρκή τρομοκράτηση που αδρανοποιεί και ταυτόχρονα εξουθενώνει τους ανθρώπους. Να αφήσουμε πίσω αυτή την κατάσταση που έχει γίνει ο δοσομετρητής της αποδοχής για τα όσα ετοιμάζονται. Να τελειώνουμε με αυτό το τέλμα που αποδιοργανώνει κάθε δυνατότητα δημιουργικής σκέψης, οργάνωσης, απόφασης και δράσης. Που αποπροσανατολίζει από βασικά θέματα, όπως το ότι μπορούμε χωρίς κράτος, ότι μπορούμε να παλέψουμε και να ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι, ότι μπορούμε να αρνηθούμε την πόλη-φυλακή, ότι μπορούμε να ζήσουμε βασισμένοι στα πλούτη της πρωτογενούς παραγωγής αγαθών που απλόχερα μας προσφέρουν τα γεννήματα της γης εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Όπως ζούσαν τόσα και τόσα χρόνια οι άνθρωποι. 

Να ψηφιστεί, επειδή είναι δικό τους το πεπόνι και το μαχαίρι κι ας κάνουν ότι θέλουν μ’ αυτά. Ο κόσμος πρέπει να βρεθεί «αλλού». Να αποδεσμευτεί από τις εξουσιαστικές λογικές και τις κομπίνες της πολιτικής. Οι άνθρωποι πρέπει να το πάρουν απόφαση, πως δεν μπορούν να στηρίζονται σε φλούδες και φρούδες ελπίδες. Πως δεν μπορεί να επαναπαύονται στο βόλεμα της σκλαβιάς, που του έχουν επιβάλλει, πως πρέπει να βάλουν σε κίνηση την διεργασία για τη δημιουργία ενός διαφορετικού κόσμου που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν που υπάρχει. Μια διεργασία, που θα είναι ταυτόχρονα μία μάχη καταστροφής αλλά και εγκατάλειψης αυτών που μας έχουν περιβάλλει με εξαναγκασμούς.
Και, στο κάτω-κάτω για να μην ψηφιστεί πρέπει να εκδηλωθεί η πραγματική οργή των ανθρώπων, (κι όχι, βέβαια, η ψεύτικη αγανάκτηση των μέχρι τώρα μικροβολεμένων), που θα κατορθώσει να ανατρέψει με βίαιο και καθοριστικό τρόπο την κατάσταση που υπάρχει, ανοίγοντας τους ορίζοντες, απ’ όπου θα μπορέσει να ανατείλει με πολύ μόχθο αλλά και ευχαρίστηση ο ήλιος της ελευθερίας.
Οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες δεν έχουν χαθεί. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε και να δράσουμε στη βάση τέτοιων δυνατοτήτων και στην κατεύθυνση αυτών των προοπτικών.

27 Ιουνίου 2011

Συσπείρωση Αναρχικών
anarchy.gr

Comments (16)

ΕΞΩ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
- Η ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΑ,ΠΕΤΡΕΣ,ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ,ΚΤΛ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 50-100 ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ AΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΩΣΤΕ 20ΜΕΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ' ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Πολυ ωραίο κείμενο...για όλα αυτά που γίνονται παιδιά δεν έχω να προσθέσω τίποτα απλά ότι η ηρθέ η ώρα να σπάσουμε τα δεσμά μας.
Χαίρομαι απο την μια πλευρά μάγκες που ο κόσμος βλέπει την ΩΜΗ βία της εξουσίας και του τραπεζικού συστήματος να είναι τόσο βίαια που όντως ξεπερνάει ακόμα και τις σφαίρες του ΕΑγώνα και τις βόμβες σε χύτρες
Η επίθεση στα λαικά δικαιώματα είναι πρωτόγνωρη για να σωθεί το Ευρώ...δεν υπολογίζουν πουθενά και το χειρότερο ότι ο κόσμος θα το μάθει αφού τον βιάσουν
Είναι ακόμα νωρίς για επαναστάσεις
Αφιερωμένο αυτό το τραγούδι
http://www.youtube.com/watch?v=6L1sSsOP2c4&feature=related

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ.! ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ................. AKOMA KAI H ANAΣΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο ΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΙΣΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΥΤΟ................"Πρέπει να είμαστε οι αόρατοι καπετάνιοι που θα καθο­δηγούν την Επανάσταση, όχι με κάποιου είδους φανερή ε­ξουσία, αλλά με την συλλογική δικτατορία όλων των συμ­μάχων μας [μελών της αναρχικής πρωτοποριακής οργάνω­σης της Διεθνούς Συμμαχίας της Σοσιαλιστικής Δημοκρατί­ας], μια δικτατορία χωρίς τεχνάσματα, χωρίς επίσημους τίτ­λους, χωρίς επίσημα δικαιώματα, και συνεπώς πανίσχυρη, καθώς δεν θα φέρει τα στολίδια της εξουσίας. Αυτή είναι η μόνη δικτατορία την οποία θα αποδεχθώ, αλλά για να λει­τουργήσει θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί, θα πρέπει να είναι έτοιμη και οργανωμένη εκ των προτέρων, διότι δεν θα γεννηθεί από μόνη της, ούτε από συζητήσεις, ούτε από θεω­ρητικές αντιπαραθέσεις, ούτε από μαζικές προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις...
Εάν θα οικοδομήσετε αυτήν την συλλογική και αόρατη εξουσία, θα θριαμβεύσετε· η σωστά διευθυνόμενη επα­νάσταση θα επιτύχει. Ειδάλλως, είναι καταδικασμένη. Εάν φλερτάρετε με τις επιτροπές κοινωνικής πρόνοιας, με την επίσημη δικτατορία, τότε η αντίδραση, την οποία εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε, θα καταβροχθίσει κι εσάς ...οι οποίοι νομίζετε ότι είσθε οι Δαντών, οι Ροβεσπιέροι και οι Σαιν-Ζυστ του επαναστατικού σοσιαλισμού, ενώ ήδη προ­ετοιμάζετε τις υπέροχες ομιλίες σας, τα λαμπρά «πραξικο­πήματα» σας με τα οποία δολίως θα αιφνιδιάσετε έναν έκ­πληκτο κόσμο..."Μ.Μ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΟ ΚΑΙ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ .ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ....!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ....ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ..... ΓΙΑΤΙ....Όλες οι αντιλήψεις συνοψίζονται σε μια λέξη: Ελευθερία.Βέβαια, η ολοκληρωτική καταστροφή της υπάρχουσας κοινωνίας είναι η πρώτη πράξη για να θεμελιώσουν τον καινούργιο κόσμο. Βέβαια, η μόνη μορφή οργάνωσης είναι η ελεύθερη ομοσπονδία των κοινοτήτων, των περιοχών, των χωρών και των λαών. Αλλά η Ελευθερία δεν θα υπέμενε καμία παρέκκλιση. Μια επαναστατική δικτατορία, ακόμα και προσωρινή, δεν μπορεί λοιπόν να προβλεφθεί. Θεωρητικός της θετικής αναρχίας, ο Μπακούνιν απορρίπτει εντελώς κάθε εξουσία ως την κάθε δικαιοδοσία: Απορρίπτουμε κάθε νομοθεσία, κάθε εξουσία και κάθε προνομιούχα, αναγνωρισμένη, επίσημη και νόμιμη ακόμα επιρροή που προέρχεται από παγκόσμια ψηφοφορία πεπεισμένοι ότι δεν θα μπορούσε να στραφεί ποτέ παρά προς όφελος μιας κυρίαρχης και εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας, ενάντια στα συμφέροντα της απέραντης υποδουλωμένης πλειοψηφίας.ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...... . http://www.youtube.com/watch?v=dFQLdDS3Klw

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΟ

Θεωρώ απαράδεκτα τα σκηνικά της πλατείας Συντάγματος
Η Αθηνά πλέον δεν είναι η πόλη που ονείρευεται κανείς να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του.Ειναι μια εμπόλεμη ζώνη που μερικοί την έχουν καταντήσει έτσι.
Σε αυτό δεν φταίνε οι πολιτικοί.
Στην τελική οι πολίτες δεχτήκαν τις "δωροδοκίες" που έκαναν οι πολιτικοί στον λαό για την εξαγορά των ψήφων.
Οι πολίτες που δουλεύουν στο δημόσιο τομέα και ρουφάνε κάθε σταγόνα αίματος που έχει απομείνει στον κρατικό μηχανισμο.
Οι πολιτικοί που τα "φάγανε" ειναι μετρημένοι
Οι πολίτες που τα "φάγανε" είναι αμέτρητοι!!!!!
Προγράμματα χρηματοδότησης που πήγαν όλα σε πολίτες οι οποίοι αντί να τα χρησιμοποιήσουν για τον λόγο που τους δωθήκαν, αγόρασαν αυτοκίνιτα και σπίτια.
Που ο κάθε έλληνας ονειρεύεται το παιδί του να μπεί στο δημόσιο ώστε να πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα.
Εγώ δηλαδή που σπούδασα και θέλω να ανοίξω δικό μου γραφείο είμαι χαζή???
Είναι τυχαίο που οι μορφωμένοι και ταλαντούχοι έλληνες ως επί το πλήστον πάνε στο εξωτερικό???
Όποιος δεν έχει δουλειά ας πάει σε αγρόκτημα να καλλιεργήσει φρούτα και λαχανικά. Που έχουμε έλλειψη
Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε supermarket και να βρίσκεις ντομάτες αιγύπτου?σκόρδα κίνας?? Ενώ έχουμε καταπληκτικό κλίμα.
Δεν φταίνε τα supermarket όμως αν δεν υπάρχουν καλλιεργητες.
Δεν φταίει το κράτος αν υπάρχει ανεργία όταν όλοι θέλουν να μπούν στο δημόσιο
Πόσους πια να απορροφήσει???
Υπάρχουν εταιρίες που παρακαλάνε για γαιοκτήμονες στην ελλάδα αλλά κανείς δεν θέλει να πάει και να λερώσει τα χεράκια του με χώμα
Το ίδιο χώμα που μας μεγάλωσε.
Δεν λέω ότι οι πολιτικοί είναι καλα παιδιά.
Αλλα όταν είχαμε βασιλεία δεν την θέλαμε
Όταν είχαμε Νεα Δημοκρατία δεν την θέλαμε
Τώρα με το Πασόκ πάλι τα ίδια
Ποιά είναι η απάντηση? άλλο ένα κόμα?
Δεν σύμφωνω
Να μελετήσετε λίγο το σύστημα της Ελβετίας που δουλεύει ρολόι που οι πολίτες είναι σούζα
Η της Κίνας
Που δεν κάνουν πορείες όποτε θέλουν
Όταν ζείς σε μία πόλη σημαίνει πως πρέπει να συμβιβάζεσαι με κάποιες αποφάσεις, με κάποιους ανθρώπους
ΑΝ ΔΕΝ Σ'ΑΡΕΣΕΙ ΦΎΓΕ
ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ
Είναι πραγματικά κρίμα που απειλήσαν την ζωη του Καραμνλή και αναγκάστικε να φύγει
Ήταν ο μόνος που έκανε εξωτερική πολιτική
Ο μόνος που δεν συνεργάστικε με τους αμερικάνους
Ο μόνος που δεν είχε συμφέροντα απο την ελλάδα
Και ο μόνος που εκδιώχθηκε με αυτόν τον τρόπο
Το όλο θέμα με τον "Αλεξη" ηταν τόσο μα τόσο στημένο και κανείς δεν το βλέπει...
Δεν φταίνε οι αστυνομικόι οι κουκουλοφόροι φταίνε
Και ειναι αναμεσα σας στισ πορείες
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ
ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ
ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΡΙΝΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμαλίας, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος, στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος.

Αναρχικοί και μέλη της Χρύσης Αυγής επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες αντιμετώπισαν και τις έντονες αποδοκιμασίες των “Αγανακτισμένων”, οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την ειρηνική διαδήλωση τους.

Πέτρες και αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν κατά των αστυνομικών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ένα βαν εταιρείας τηλεφωνίας τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ το χειρόφρενο του λύθηκε και προσέκρουσε σε περίπτερο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες σε μια προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά.

Λίγο αργότερα και δεύτερο βαν κινητής τηλεφωνίας βρέθηκε στις φλόγες.

Τους τραυματίες αστυνομικούς παρέλαβαν τραυματιοφορείς στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ δεν διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Συνολικά έξι πολίτες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι και μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας".

Άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Γύρω στις 21:00 σημειώθηκε και νέος γύρος επεισοδίων, καθώς επικράτησε για λίγο ένταση ανάμεσα στους Αγανακτισμένους και μέλη του ΠΑΜΕ.

Η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε μπροστά από τη Βουλή, όπου οι Αγανακτισμένοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους.

Λίγο αργότερα, κουκουλοφόροι βρέθηκαν ξανά στο Σύνταγμα, ενώ σημειώθηκε και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν σχετικά γρήγορα και συνεχίστηκε η συναυλία των Αγανακτισμένων, η οποία είχε διακοπεί για πολύ λίγο.

Επίσης, γύρω στις 22:30, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια έξω από τη Βουλή, τα οποία μεταφέρθηκαν και στη Σταδίου.

Η πλατεία "πνίγηκε" στα χημικά, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Κουκουλοφόροι προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα στη Σταδίου.

@μια κοπέλα που θα ήθελε η ελλαδα να γίνει σαν την ελβετία@:

Οι αληθινοί υπεύθυνοι είναι οι ΝΕΦΕΛΙΜ που διεισδυσαν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και προκάλεσαν μπάχαλα!! Επίσης πρέπει να τα βάλουμε με εκείνη την ελίτ ομάδα JEDAI KNIGHTS oi οποίοι καθοδηγούν τους αγανακτησμένους!! Τους καλλικάτζαρους που είναι εξαρτημένοι χρήστες ασφυξιογόνων και δακρυγώνων αφήστε τους μωρέ, είναι άρρωστοι. Αυτοί χρειάζονται βοήθεια..

@kopelia:
ela pes tin ali8eia o mpampas einai filos tou kostaki k san filoksenouse sti 8alamigo to kalakairi!!!!
ektos an o mpampas einai trapezitis alliws dn dikaiologite tetia ili8eiotita pou egrapses!!!!(ka8olou filika)

ΟΧΙ κοπελιτσα ΔΕΝ "ΤΑΜΑΘΕΣ ΚΑΛΑ" ΤΑ ΖΩΗΚΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΥΛΕΙΚΑ΄΄΄΄΄΄. ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ...ΘΕΛΕΙ ΒΙΑ.....ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΙΑ,,,,ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑ....{ΠΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ}..http://cryptome.org/info/greece-protest3/pict3.jpg.......ΚΥΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ,,,,ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ 'ΜΑΤΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΙ΄΄΄΄΄΄http://www.youtube.com/watch?v=1N6Jy-H7Ig4.........@kopelia:που λει ΚΑΙ ο ΠΡΩΗΝ.......και μετα ξυπνα....

Ε ,,,,!?!?!?! ΣΕΙΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ...{"ΑΥΤΟΥΣ" } ΤΟΥΣ ΛΟΥΛΤΟΥΡΟΜΙΚΡΟΑΣΤΟΠΑΡΕΛΑΣΙΑΡΧΕΣ ΤΣΗ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ".....ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΚΡΙΜΕΝΟΥΣ.....?????? αποκοντω @kopelia: ΠΑΡΕ ΚΙΑΛΟ απο με ΝΑ ΕΥ,,Ρ,,ΑΝΘΕΙΣ.... ΜΑΘΕΝΩΝΤΑΣ... ΚΑΙ τραγουδωντας.....http://www.youtube.com/watch?v=2M66Z_7lGUY&NR=1 ειναι και (Live)

Κανείς δε μπορεί να θεωρήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή τυχαία, για να βγουν στην επιφάνεια τα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι τυχαία η στιγμή που βγήκαν τα ονόματα στη φόρα.

Η κυβέρνηση του ΓΑΠ βρήκε αυτή τη στιγμή, ώστε να αποπροσανατολίσει το κόσμο σε άλλα ζητήματα και να χάσει το ενδιαφέρον του από το μεσοπρόθεσμο, το οποίο πάει για πιο σκληρά μέτρα!

Μια ογκώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και μια απρόβλεπτη κίνηση που έκανε, έδειξε ξαφνικά να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό που είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Το ΠΑΜΕ δεν έκανε «μοναχική πορεία», δεν απέφυγε τους «άλλους», δεν σταμάτησε σε καμιά απαγόρευση που είχε επιβάλει η άρχουσα τάξη για τη συγκέντρωση στη πλατεία (έξω κόμματα, συνδικάτα, ιδεολογίες) και πήγε ξεκάθαρα κατ’ ευθείαν στο Σύνταγμα.


Η αλλαγή στο σκηνικό όσο γινόταν εκτυλίσσονταν, ανέτρεπε στερεότυπα και δεδομένα. Την «απαγόρευση» ούτε που διανοήθηκε κανείς να τη θυμίσει σε μια τεράστια διαδήλωση αλλά ούτε και κανένας επιθυμούσε να μη βλέπει αυτή τη μάζα να περνάει από το κέντρο των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.


Το ΠΑΜΕ έκανε κανονικά τη συγκέντρωση στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, αναμείχθηκε με το πλήθος χωρίς διαχωρισμούς και αλυσίδες περιφρούρησης, άκουσε τον ομιλητή, φώναξε νέα συνθήματα πολύ διαφορετικά από τα συνήθη και έδωσε μια αισιοδοξία στα αγωνιζόμενα στρώματα ότι «κάτι ψήνεται». Η δε ομιλία ήταν τόσο προσεκτικά διατυπωμένη που δεν είχε ίχνος αιχμής ή αντιπαράθεσης για άλλες δυνάμεις που αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση.


Ήταν μια κίνηση τακτικής με μηνύματα προς το λαό, την εργατική τάξη, τους πολίτες που διαμαρτύρονταν στη πλατεία και κυρίως προς την άρχουσα τάξη και τα κόμματά της που σίγουρα θα ανησυχήσουν σφοδρά από τη κίνηση αυτή.

οτι μαλακια του κατεβει του καθενος γραφει εδω μεσα! αμαν πια με το spam

<>

Δημοσίευση σχολίου