Κορακονήσι

Posted by RossoNero | Posted in , , | Posted on 1:49 μ.μ.


Κορακονήσι, ένα από τα λίγα εναπομείναντα ανεκμετάλλευτα μέρη στη Ζάκυνθο. Το άγρια όμορφο και παρθένο (ακόμη) αυτό περιβάλλον είναι από τις λίγες παραθαλάσσιες περιοχές της Ζακύνθου που έχει μείνει ανέγγιχτο από την λυσσαλέα τουριστική ανάπτυξη που έχει, σαν καρκίνωμα, κατασπαράξει ολόκληρο το νησί μας στο όνομα της υπερκερδοφορίας των λίγων, και που έχει σαν αποτέλεσμα την οικολογική και πολιτισμική καταστροφή του τόπου μας. Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά του συναγωνίζονται σε ομορφιά και τις πιο εξωτικές παραλίες της μεσογείου, μέχρι τώρα...
Κατεβαίνοντας με τους συντροφους μου πριν λίγες μέρες στο κορακονήσι για μπανάκι μείναμε έκπληκτοι από το αηδιαστικό θέαμα που μας περίμενε. Τα, άλλοτε, πανέμορφα γαλαζοπράσινα νερά είχαν μετατραπεί σε αφρώδες βούρκο. Ένας αφρός που έφτανε τους 10 πόντους πάχος σε μήκος όλων των προσβάσιμων, στο νερό, σημείων. Τελικά δεν κάναμε μπάνιο.

Ποιος ευθύνεται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση; Από που έρχονται αυτά τα λύματα; Δεν χρειάζεται να είσαι και κανένας καταξιωμένος επιστήμονας με πολλά βραβεία για να καταλάβεις... Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων που κάνουν το γύρω του νησιού αλλά ίσως και τα μεγάλα εμπορικά πλοία που περνάν ανοιχτά της Ζακύνθου. Μα γιατί όμως; Αφού όλα τα βαπόρια υποχρεώνονται να έχουν συστήματα βιολογικού καθαρισμού, τότε γιατί γίνεται αυτή η καταστροφή; Πάλι δεν χρειάζεται να είσαι νομπελίστας για να καταλάβεις. Για το κέρδος. Οι ιδιοκτήτες των ημερόπλοιων έχουν τα συστήματα βιολογικού καθαρισμού στα καράβια τους μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, πιο συγκεκριμένα του λιμενικού. Βλέπετε, το ειδικό χλώριο που χρησιμοποιείται για τη διάλυση των λυμάτων είναι ψιλο-ακριβούτσικο, οπότε και “ξεχνάνε” να το βάλουν στο μηχάνημα με αποτέλεσμα τα λύματα να περνάν μέσα από το μηχάνημα το οποίο τα στριφογυρίζει με μεγάλη ταχύτητα σε ένα κύλινδρο διασπώντας τα, αλλά χωρίς το ειδικό χλώριο για τη διάλυση τους, δημιουργείται αυτός ο αηδιαστικός αφρός που βλέπουμε. 

Βέβαια αφού οι άλλες παραλίες που περνάνε τα ημερόπλοια μαζεύουν πολύ κόσμο τα αμολάνε στο κορακονήσι που δεν μαζεύει και τόσους.

Το λιμενικό βέβαια δεν τα βλέπει αυτά, όχι. Είναι φίλοι με τη μαφία. Αυτοί έχουν πιο σοβαρές δουλειές να κάνουν, όπως το να κόβουν κλήσεις σε κακομοίρηδες που παρκάρουν στη παραλία και να βασανίζουν κάνα ταλαίπωρο μετανάστη στα μπουντρούμια τους

(Η φωτογραφία  εινια του Δημήτρη Θεοδόση και είναι λίγο πιο παλιά. Δεν μου έχει φέρει ΑΚΟΜΑ το συντροφάκι μου τις φωτογραφίες που βγάλαμε εμείς εκείνη την μέρα! :-P )

Comments (9)

ΤΩΡΑ ..... ΠΑΕΙ ΜΑΣ "ΨΩΦΙΣΕ " ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΑΜΕ ΚΙΑΥΤΟ......ΚΙΕΠΕΙΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ "ΤΡΑΜΠΑ" { δηλαδη} ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΠΟΔΕΛΟΙΠΑ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΙ "ΕΝΤΟΠΟΙΟΙ"... ΤΑ "ΧΡΩΜΑΤΑ" ΑΠΟ ΚΕΙ...... ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΚΑΤΩΝΤΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΖΟΥΝΕ ΣΕΝΤΙΝΕΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΔΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.... ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΡΟΞΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΙΧΕ΅.....ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΥΓΚΙΑ....ΚΙΟΜΑΡΑΘΙΑΣ....

Οχι ρε παιδια ελεος ειστε σε ενα απο τα ομορφοτερα νησια και το μονο που κανετε ειναι ενα post δηλαδη;
Γιατι δεν κανετε μια διαμαρτυρια μπροστα απο κει που αραζουν τα ημεροπλοια μπας και βαλουν λιγο μυαλο αυτοι οι βλακες;
Λιγος ακτιβισμος ρε γαμωτο!!!

TA ΧΩΜΑΤΑ .ΟΙ ΑΜΟΥΔΙΕΣ , ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ,ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΟΙ ΛΟΦΟΙ, ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΟΙ ΚΕΔΡΟΙ ΚΙ ΕΛΙΕΣ,ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ ΤΑ ΦΑΡΑΓΚΙΑ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ,Ο ΚΑΜΠΟΣ, ΤΑ ΧΩΡΙΑ.... ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.. ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΚΙΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ..Η ΤΗΝ.ΝΟΡΒΗΓΙΑ.!"ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ..ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΠΤΕΣ....ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ...ΕΔΩ.. ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΣΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ,,,,,,ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.....ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ....?

θεε μου αυτο κι αν ειναι αλληγορια

οσφυοκάμπτης. ο δουλοπρεπής άνθρωπος και αναξιοπρεπής. (οσφύς + κάμπτω). η οσφύς : η μέση

xaxa

ΟΧΙ κουμπαρε ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΠΑΟΑΣ , ΟΣΦΥΟΚΑΠΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΓΡΑΨΑ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΤΖΑΝΤΕ {ΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΑΠΟ "καλαθρωπειες" ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΩΜΑΤΟΙ} .......} ΑΛΛΑ ΝΤΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΔΩ...ΤΙΠΟΤΣΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ..ΔΙΟΤΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΕΝΕΚΑ ΔΗΛΑΔΕΙΣ .. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΣΦΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΤΗΣ Η ΚΑΠΤΥΣ ΟΠΩΣ π.χ.ΣΚΥΒΕΙ Η ΠΤΥΕΙ...Η ΚΑΙΕΙ.....ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΕΙΣ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΗ ΝΟΩΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΛΩΤΤΑ ...ΑΜΗ.....κουμπαρε......

Φαίνεται ότι την λύση για το κορακονήσι την έδωσαν με τις τελευταίες πυρκαγιές. Δεν μένω μόνιμα Ζάκυνθο είμαι από εκείνα τα μέρη και μαθαίνω ότι όλη η περιοχή εκεί κάτω έχει καεί. Να δω πότε επιτέλους θα ξεκουνηθούν όλα αυτά τα λαμόγια που έχουν τινάξει τον φυσικό πλούτο του νησιού στον αέρα για να κερδίσουν εις βάρος μας.

Επισκέπτομαι την Ζακυνθο καθε καλοκαιρι απο μικρο παιδακι λογω καταγωγης τα τελευταια 27 χρονια. Το μονο που εχω να πω και πιστεψτε με το λεω με μεγαλη λυπη ειναι οτι δεν ξερω αν θελω να ξαναπαω. Καθε καλοκαιρι και χειροτερα. Δεν λεω, συμφωνω με την εμπορικη αναπτυξη και την τουριστικη ευημερια ενος τοπου αλλα αυτοι το παρακαναν. Κριμα, πολυ κριμα!

Δημοσίευση σχολίου