Το μανιφέστο των Ισπανών στα Ελληνικά (Democracia Real Ya)

Posted by NOIZ | Posted in , | Posted on 7:12 μ.μ.



Mια γρήγορη μετάφραση via @mousikopodilato:
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: άνθρωποι, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Άνθρωποι, που δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα για να παράσχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω μας.

Μερικοί από μας θεωρούμε τους εαυτούς μας προοδευτικούς, άλλοι συντηρητικούς. Μερικοί από εμάς πιστεύουμε στο Θεό, μερικοί όχι. Μερικοί από εμάς έχουν συγκεκριμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολίτικοι, αλλά όλοι ενδιαφερόμαστε και θυμώνουμε για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, τραπεζιτών, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει συνηθισμένη, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, η ώρα να οικοδομήσουμε μαζί μια καλύτερη κοινωνία. Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι: Οι προτεραιότητες κάθε προηγμένης κοινωνίας πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.

Αυτές είναι αναμφισβήτητες αλήθειες που πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν προστατεύει αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελεί εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η δημοκρατία ανήκει στο λαό (δήμος= άτομα , κράτος = κυβέρνηση) το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από όλους εμάς. Ωστόσο, στην Ισπανία, οι περισσότεροι από την πολιτική τάξη δε μας ακούνε. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών με σκοπό το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία. Σκοπός τους δεν είναι να πλουτίσουν και να ευημερήσουν εις βάρος μας, υποκύπτοντας στη δικτατορία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ούτε η κατοχή της εξουσίας για την εξουσία.

Η συγκέντρωση εξουσίας σε λίγους δημιουργεί ανισότητα, ένταση και αδικία, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε. Το πεπαλαιωμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο της κοινωνικής μηχανής καταναλώνει την ίδια την κοινωνία πλουτίζοντας λίγους και στέλνοντας στη φτώχεια τους υπόλοιπους. Και θα συνεχίζει να το κάνει μέχρι να καταρρεύσει.

Ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος και όχι, η ευημερία της κοινωνίας. Σπατάλη πόρων, καταστροφή του πλανήτη, ανεργία και δυσαρεστημένοι καταναλωτές.

Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής που σχεδιάστηκε για να πλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν υπολογίζει τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμα, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν μπορούσε να είχει συμβεί, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.

Αν ως κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε το μέλλον μας σε μια αφηρημένη οικονομία, η οποία για τους περισσότερους δεν επιστρέφει ποτέ οφέλη, τότε θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε την εκμετάλλευσή μας.

Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να βάζουμε το χρήμα πάνω απ’ τον άθρωπο, θα το βάλουμε στην υπηρεσία μας. Είμαστε άνθρωποι και όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν καθορισμένο απ’ το τι αγοράζω, γιατί και από που το αγοράζω.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.

Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξω.

Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε.

Πιστεύω πως μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.



via: foraomayra.wordpress.com

Comments (1)

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$P*"" ""*$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$"" .zeP . 4e.. "*$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$" z$$$$P d$b "$$$b. *$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$" e$$$$$F d$$$b "$$$$$. ^*$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$" .$$$$$$" d$$$$$b '$$$$$b *$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$% .$$$$$$" d$$$$$$$b ^$$$$$b $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$ 4$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$F $$$$$% d$$$$$$$$$$$$ ^$$$$F $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$b $$$$" $$$$$$$$$$$$$$$. $$$F $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$ '$$" $$$$$$$$$$$$$$$$$. $$ J$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$b "" $$$$$$$$$$$$$$$$$$$. " .$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$b $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$. .$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$. "$$$$$$$$$$$$$$$$$$P" d$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$b. ^"*$$$$$$$$$$$*" .e$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$b. """ .e$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$beeeeeee$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$Gilo94'

Δημοσίευση σχολίου