Αναμένεται σύγκρουση...

Posted by NOIZ | Posted in , , , | Posted on 8:04 μ.μ.

Σε κάλεσμα που έγινε από πρωτοβουλία κατοίκων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ (περιφερειακό συμβούλιο 27/4) ανταποκρίθηκαν και ομάδες – συλλογικότητες αναρχικών αντιξουσιαστων στη Ζάκυνθο
Στήθηκε μικροφωνική , διαβάστηκαν και μοιράστηκαν κείμενα , έγινε αφισοκόλληση και φωναχτικαν συνθήματα. Εντομεταξυ κάτοικοι και φορείς παρασύρθηκαν μέσα στο κτίριο για να ακούσουν τα παραμυθία των τοπικών αρχόντων .
Θα οδηγηθούν τελικά οι κάτοικοι στην διαπραγμάτευση και τον συμβιβασμό ή αναμένεται σύγκρουση;Tα κείμενα που διαβάστηκαν και μοιράστηκαν :1) Έγινε επιστημονικέ μελέτη λένε... το ίδιο λέγανε κι όταν φτιάχτηκε ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό Ζακύνθου και τώρα γινόμαστε όλοι μάρτυρες της οικολογικής καταστροφής στις παράλιες της θαλάσσιας χελώνας .
Όλοι είδαμε τις φωτογραφίες με το μοβ ζουμί να κατεβαίνει στο βροντονερο...

Στη θέση Λίβα όπου αναμένεται να φτιάξουν την νέα χωματερή ,περνάει ακριβώς από κάτω ο υδροφόρος ορίζοντας και φτάνει στο Κερί ,από το οποίο τροφοδοτείται όλη η Ζάκυνθος με νερό ,από την ύδρευση
Όταν ρωτήθηκε ο δήμαρχος σχετικά με την περίπτωση μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα Απάντησε “Θα φτιάξουμε εργοστάσιο αφαλάτωσης”.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ ! ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ
ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ;


Ανυπόγραφο


2) Ακούστε τα λόγια του ινδιάνου αρχηγού Σιάτλ:

“Χρειαζόμαστε τη γη και τον αέρα για να ζήσουμε. Ο στόχος των κυρίαρχων είναι να μας καταστήσουν απόλυτα εξαρτημένους Όποιος αντιστέκεται συλλαμβάνεται ή χτυπιέται. Όταν η δάδα των εισβολέων περάσει μέσα από τη γη σας, αντιτάξτε ότι Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΌ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ! Η φύση δεν θα νικηθεί, ούτε από τον άνθρωπο, ούτε από τους νόμους του.”

ο πολιτισμός της απεριόριστης οικονομικής ανάπτυξης-εκμετάλλευσης έχει στόχο τη λεηλασία του φυσικού πλούτου για να εξαρτήσει και να σκλαβώσει τις ανθρώπινες κοινωνίες. Αυτή η λεηλασία παρουσιάζεται σαν μονόδρομος σαν αναπόδραστο πεπρωμένο. Αν δεν αντισταθούμε στα καταστροφικά σχέδια των παγκόσμιων εξουσιαστών και τοπικών αρχόντων σε λίγο δεν θα υπάρχει νερό, αέρας και γη για να ζήσουμε.
Η Φουκουσίμα δεν είναι μακριά και για κανέναν μας.
Ο σεβασμός στη φύση και στην ύπαρξη γενικά είναι απαραίτητος αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν ανθρωπότητα.
Ο σεβασμός στη φύση και τη ζωή είναι πάνω από το χρήμα.

Να οργανωθούμε για μακροχρόνια αντίσταση.
Να οργανωθούμε για αποκέντρωση και αυτοβοήθεια.

Όχι στους ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ.

Ο πολιτισμός των σκουπιδιών δεν καθαρίζεται με ψευτο-επιστημονικές λύσεις
ο πολιτισμός των σκουπιδιών θα καταστραφεί από μια κοινωνία με συνείδηση.

Αναρχικοί Αντιεξουσιαστές Ζακύνθου-Ομάδα για τη Γη και την Ελευθερία


3) ΒΑΦΤΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 'ΑΝΑΠΤΥΞΗ'
ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 'ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ'
ΤΗΝ ΜΟΛΗΝΣΗ ' ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ'
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ -ΤΗΝ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ-
ΝΑ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ ΨΕΥΤΙΚΟΣ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ.
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ, ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΤΙΣ “ΑΝΑΚΟΙΝΟΝΟΥΝ” ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ..ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ / ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΥΠΟΨΕΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ .
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΟ'Ι'ΚΑΝΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Comments (1)

Το Περιφερειακό Συμβούλιο απέρριψε τη θέση «Λίβα», καθώς και τους περιβαλλοντικούς όρους για το ΧΥΤΑ, διεκδικώντας ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα και αποκατάσταση του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ στη θέση «Σκοπό» και βιολογικό καθαρισμό των στραγγισμάτων.
Με 24 ψήφους υπέρ και 4 κατά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απέρριψε την πρόταση γνωμοδότησης περιβαλλοντικών όρων του έργου: Νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Ζακύνθου.

Δημοσίευση σχολίου