Γενική Κοινωνική Απεργία

Posted by NOIZ | Posted in , , | Posted on 5:17 μ.μ.

Όταν η κρίση γίνεται αισθητή…

Παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση και η λογής υποστηρικτές της , ότι οι θυσίες μας θα βρουν ανταπόκριση ας είναι τα μάτια μας και το μυαλό μας που θα μας βοηθήσουν να δούμε την πραγματικότητα.
Η εικόνα μιας πόλης με δεκάδες κλειστά μαγαζιά οι άνθρωποι του περιβάλλοντος μας ή και εμείς οι ίδιοι που χάνουμε την δουλεία μας, ή περικόπηκαν οι μισθοί μας ή μειώθηκε το εισόδημά μας καθαρίζουν την θολούρα της προπαγάνδας.
Της προπαγάνδας που προέρχεται από ανθρώπους που με ψεύτικες υποσχέσεις, (δες λεφτά υπάρχουν) ξεγέλασαν μία κοινωνία που έχει μάθει να στηρίζεται σε μεσσίες μόνο και μόνο για να αποδειχθούν μια από τα ίδια. Υπηρέτες ενός συστήματος που σκοπό έχει να κερδίζουν οι λίγοι, σε βάρος των πολλών μέσα σε ένα καθεστώς μισθωτής σκλαβιάς με όσο το δυνατόν μικρότερους μισθούς και εργατικά δικαιώματα. Υπηρέτες ενός συστήματος που θέλει αφέντες στις ζωές μας.

Η κοινωνία αντιστέκεται

Σε πείσμα της εξουσίας η κοινωνία αντιστέκεται. Στην Κερατέα, στα διόδια, στα Μ.Μ.Μ. Ως εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι σε κινήσεις ανθρώπων που διεκδικούν καλύτερη ζωή. Ας ξεχειλίσει η οργή μας για τα λεφτά που φαγώθηκαν στην Siemens, στο Βατοπέδιο κτλ χωρίς να τιμωρηθεί κανένας. Ας ξεχειλίσει η οργή μας απέναντι σε αυτούς που έβγαλαν λάδι τους καταχραστές αλλά φτιάχνουν νόμους και ποινές, στα μέτρα των μεγαλοεργολάβων, για όποιον αρνηθεί να πληρώνει διόδια, ή στέλνει δυνάμεις καταστολής για όποιον υπερασπίζεται το δικαίωμα της ποιότητας ζωής του (βλέπε Κερατέα).
Τα κινήματα άρνησης πληρωμής διοδίων, εισιτηρίων, το κίνημα «δεν πληρώνω», η Κερατέα, οι απεργοί στα Μ.Μ.Μ. δείχνουν τον δρόμο.

Απεργούμε αλλά…

Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κατευθυνόμενες και αυτές, εξήγγειλαν απεργία για τις 23/02. Στην απεργία αυτή συμμετέχουμε μεν διαφωνούμε δε. Συμμετέχουμε όπως και θα συμμετέχουμε και θα είμαστε αλληλέγγυοι στην κάθε απεργία. Διαφωνούμε όμως με μία ή δυο μέρες απεργία και μετά πάλι από 3 μήνες. Στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για μια γενική κοινωνική απεργία διαρκείας με σκοπό να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Αποσκοπούμε στην δημιουργία ενός μετώπου που θα έρθει σε επαφή και με άλλες κινήσεις ώστε να παλέψουμε για να μην έρθουν νέα μέτρα και να παρθούν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Ας συμμετάσχουμε με την άρνηση μας σε ότι γκρεμίζει τις ζωές μας
Ας συμμετάσχουμε με την αλληλεγγύη μας σε ότι αγωνίζεται.
Ας συμμετάσχουμε στην απεργία έως την γενική κοινωνική απεργία.

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΑΝΕΡΓΕΣ/ΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

(Κείμενο που μοιράστηκε στην πορεία της 23-2)

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου