Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους όλης της γης

Posted by NOIZ | Posted in , | Posted on 6:35 μ.μ.



Με αφορμή την αυτοπυρπόληση ενός πλανόδιου μικροπωλητή στη Τυνησία, ξεσπά μια γνήσια λαϊκή εξέγερση που εξαπλώνεται και σαρώνει σε μερικές εβδομάδες απολυταρχικά καθεστώτα δεκαετιών σε βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Πρώτα η Τυνησία, μετά η Αίγυπτος, ακολουθούν Υεμένη, Ιορδανία και ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός. Οι εξεγερμένοι αγνοούν την άγρια καταστολή, την επιβολή στρατιωτικού νόμου, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις δεκάδες δολοφονίες και προχωρούν σε μαχητικές διαδηλώσεις, κάψιμο αστυνομικών τμημάτων, κρατικών κτιρίων καθώς και καπιταλιστικών συμβόλων.

Οι ηγέτες της ευρύτερης περιοχής νιώθουν τα διεφθαρμένα καθεστώτα τους να κινδυνεύουν, οι δυτικοί χάνουν τους έμπιστους συμμάχους τους και αγωνιούν για την επιρροή τους σε μια περιοχή που για αιώνες ήταν τσιφλίκι τους.

Οι καταπιεσμένοι όλης της γης έχουν ένα νέο ζωντανό παράδειγμα για να μην ξεχνούν ότι οι αδιαμεσολάβητοι κοινωνικοί αγώνες μπορούν να είναι νικηφόροι. Η ελπίδα για μια κοινωνία ισότητας αλληλεγγύης και ελευθερίας χωρίς θεούς και αφέντες παραμένει ζωντανή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου