ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, σημαίνει καλύτερη ζωή για όλους.

Posted by Andy Capp | Posted in , | Posted on 2:24 μ.μ.


Η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας στον δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών εργατών που ξεκινούν απεργία πείνας από αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών χωρίς χαρτιά δεν είναι μόνον υποχρέωση της πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που ζουν εδω και εργάζονται σκληρά ώστε να μην υφίστανται ρατσισμό και υπερεκμετάλλευση. Αποτελεί ταυτόχρονα επιβεβλημένο μέτρο ανακούφισης των ντόπιων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Νομιμοποίηση σήμερα σημαίνει:

Αύξηση του μεροκάματου των ίδιων των μεταναστων αλλά και όσων ντόπιων εργαζόμενων δουλεύουν σε παρεμφερείς εργασίες με τους μετανάστες. Ματαίωση του χάσματος και άμβλυνση της πίεσης που ασκούν οι εργοδότες στους εργαζόμενους με “κανονική” εργασιακή σχέση.

Μείωση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών. Αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων και της φοροδιαφυγής από την ένταξη περίπου 470.000 ανθρώπων στο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Διευκόλυνση της ένταξης των μεταναστών στα συνδικάτα και αύξηση της διαπραγματευτικής τους δύναμης.

Μείωση της περιθωριοποίησης και της παραβατικότητας, φρένο στην εκμετάλλευση ανθρώπων από εγκληματικά κυκλώματα και κυκλώματα “νομιμοποιήσεων”.

Αποσυμφόρηση της διαδικασίας του ασύλου από οικονομικούς μετανάστες που αναγκάζονται να αιτηθούν άσυλο για να μη ζουν με το φόβο της σύλληψης και της απέλασης.

Απεγκλωβισμός από τη χώρα ανέργων μεταναστών που θα ήθελαν να επιστρέψουν στη χώρα τους για κάποιο διάστημα, αλλά δεν το κάνουν φοβούμενοι πως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν παράνομα.

Απονομιμοποίηση της ρατσιστικής προπαγάνδας περί “εγκληματιών” λαθρομεταναστών που ευθύνονται για όλα τα δεινά. Απονομιμοποίηση της καταστολής με πρόσχημα τους “παράνομους”.

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε πως είναι ψέμα το επιχείρημα ότι νομιμοποίηση=νέα αύξηση μεταναστευτικών ροών. Αν κάτι τέτοιο ίσχυε τότε θα είχαμε “πλημμυρίσει” από Βούλγαρους και Ρουμάνους όταν οι χώρες τους εντάχθηκαν στην ΕΕ και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μετατράπηκαν από παράνομους μετανάστες σε πολίτες της ΕΕ. Αντίθετα η νόμιμη παραμονή και μετακίνηση των μεταναστών σημαίνει πως θα ακολουθήσουν φυσιολογικά και χωρίς περιορισμούς τις ευκαιρίες για εύρεση εργασίας, εκεί όπου υπάρχουν δουλειές. Και δεν θα εγκλωβίζονται σε χώρες σαν την Ελλάδα που είναι παγκοσμίως γνωστό πως αποτελούν τον αδύναμο κρίκο στην παγκόσμια αλυσίδα της κρίσης.



"Σπάρτακος"

Comments (4)

H μαλακία που σας δέρνει δεν επιδέχεται σχολίων προοδευτικάρες μου.Μήπως να πάτε εσείς να δουλέψετε στα χωράφια των πατεράδων σας που μέχρι τωρα δούλευαν σαν δούλοι οι λαθρομετανάστες;Αλλά ξέχασα εσείς είσαστε προοδευτικοί Ελληναράδες..

Ωκεανός@ ούγκ! ούγκ!

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Κοψτε αν γινεται τον ηλιθιο δεν συμβαλει σε τιποτα στην συζητηση ουτε προβαλει αντεπιχειρηματα.
Παντως θεωρω οτι ενταξει σωστο το αιτημα για νομιμοποιηση αλλα δεν πρεπει να μενουμε εκει. Ακομη και να τους νομιμοποιησει το καθεστως θα συνεχισει να τους δυσφημει και τα αθεντικα θα βρισκουν δικοαιολογιες να μας κρατανε χωρισμενους.(παρολα αυτα ισως η νομιμοποιηση ειναι μια καλη αρχη) Αυτο που πρεπει να γινει νομιζω ειναι η γνωριμια, η παρουσιαση των ιδεων μας, η δημιουργια δεσμων αλληλεγγυης, και η κοινη δραση με τους μεταναστες καθως το ζητημα ειναι να γκρεμισουμε και να μην αφησουμε να ξανβα δημιουργηθει συστημα το οποιο χαρακτηριζει ανθρωπους νομιμους η παρανομους... αυτη την στιγμη που γραφω ετοιμαζεται ο στρατος κατοχης να εισβαλει στην νομικη...
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ
ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ
και κατι τελευταιο για τον ωκεανο λασπης. Αν μαλλον δεν εχεις καταλαβει σε τη μλογκ μπηκες η αν εχεις καταλαβει δεν εχεις ιδεα τη ιδεες εχουμε.
Τον χαρακτηρισμο ελληνες και κατ' επεκταση ελληναραδες να τον χρησημοποιεις στους φασιζοντες συνελληνες σου.
Οι αναρχικοι θεωρουν οτι δεν υπαρχουν πατριδες καθως τα κρατη δημιουργησαν τα εθνη για να διατηρησουν την εσωτερικη συνοχη

Δημοσίευση σχολίου