Βύθιση πλοίου δυτικά της Κέρκυρας με μετανάστες

Posted by NOIZ | Posted in | Posted on 5:39 μ.μ.


ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ !!! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!! ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 250 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ 22 ΑΓΝΩΟΥΝΤΑΙ!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ...Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΕΙΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΟΥΣ ΤΗΣ FRONTEX KAI ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ....

Εμείς, ως άνθρωποι, αντιλαμβανόμαστε τους μετανάστες ως συνανθρώπους που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας και όχι ως φτηνά εργατικά χέρια∙ ως εργαζόμενοι, που βιώνουμε την σκληρότητα του κράτους και των αφεντικών, βλέπουμε την κοινή μοίρα που έχουμε με τους μετανάστες και όχι τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας∙ ως κάτοικοι του νησιού αυτού μοιραζόμαστε τη γη αυτή χωρίς τη λογική της αποκλειστικότητας. Προσπαθούμε να γκρεμίσουμε τις φοβίες, που κάποιοι σκόπιμα τροφοδοτούν, και να πλησιάσουμε με αλληλεγγύη και κατανόηση ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς, αλλά που έχουν τις ίδιες ανάγκες και παρόμοιες επιθυμίες.

Μπροστά στην άρνηση του κράτους να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες των μεταναστών (ξενώνες, συσσίτια, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας), εμείς αντιπροτείνουμε τη δημιουργία, από εμάς τους ίδιους τους κατοίκους, κοινωνικών χώρων που θα συμβάλλουν στην ένταξη τους στην τοπική κοινωνία.

Εκτός αυτού δεν μας αρκεί η φιλανθρωπία, αλλά η συνδιαμόρφωση των ζωών μας και η από κοινού δράση για την απελευθέρωση όλων μας, ντόπιων και ξένων.

via : athens.indymedia.org

Comments (1)

http://www.youtube.com/watch?v=n1EwnjYhz_k
Αφιερωμένο στους ανθρώπους αυτούς.
Πάντως έχει την βασική ευθύνη το κράτος στο μεταναστευτικό ζήτημα γιατί τουλάχιστον δεν παρέχει κάποια βάσικα πράγματα στους μετανάστες όπως υγεία, στέγη και τροφή.
Αν έρθετε πάτρα θα δείτε χιλιάδες μετανάστες στοιβαγμένους σε παραπήγματα κοντά στο λιμάνι στο Άγιο Ανδρέα και επίσης και στον Άγιο Διονύσιο στα παλιά τρένα...
Απελπιστική κατάσταση και μάλιστα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δίνει βάση...

Δημοσίευση σχολίου