Κινητοποιήσεις 6ης Δεκεμβρίου στη Ζάκυνθο

Posted by NOIZ | Posted in | Posted on 11:24 π.μ.


Το πρωί περίπου στις 11:00, κατά τη διάρκεια μαθητικής-φοιτητικής πορείας στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα (μεγάλος αριθμός για τα δεδομένα της Ζακύνθου) και την ώρα που περνάγανε από το Α.Τ. φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πετάχτηκαν κατά των μπάτσων αλεύρι, νεράντζια και αυγά. Η αστυνομία προχώρησε σε 4 προσαγωγές μαθητών, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο αργότερα μετά από δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Α.Τ. στην οποία συμμετείχαν και δάσκαλοι και καθηγητές.

Αργότερα το απόγευμα κατά τις 7:00, από συγκέντρωση-εκδήλωση, με μικροφωνική, βίντεο και έκθεση φυλλαδίων από τον Δεκέμβρη, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στη νομαρχία Ζακύνθου, ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση το Α.Τ., με συμμετοχή λιγότερη από 100 άτομα, ανάμεσα τους μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές κ.α. Μπροστά από το Α.Τ. πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία όπου φωνάχτηκαν συνθήματα. Εκείνη την ώρα μια άλλη ομάδα επιτέθηκε στους μπάτσους από την άλλη πλευρά του Α.Τ. με μολότοφ και ξεκίνησε η βροχή από πέτρες, μπουκάλια και ότι μπορούσε να πιάσει κανείς και από την πλευρά των διαδηλωτών. Η μπάτσοι απάντησαν με χρήση χημικών. Ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά χωρίς να συλληφθεί κανείς (από τι ξέρω). Η πορεία επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης της όπου και διαλύθηκε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιους μαθητές που ξαναγύρισαν στο Α.Τ. για συνέχεια και προσήχθησαν δύο κορίτσια(Αυτό με κάθε επιφύλαξη καθώς παραμένει ανεπιβεβαίωτο).

Comments (2)

το πρωι στους 4 δεν ηταν μονο μαθητες αλλα και φοιτητες. Μαλλον ισχυει το βραδυνο για τις κοπελιες δεν εχω ακομα σιγουρα πληροφοριες και επισης δεν ξερουμε αν ειναι απλα προσαγωγες η κάτι παραπάνω.

Τα γεγονότα ηταν πολυ μεγαλύτερα απο τα περσινά.

Παντώς η πρωτοφανης ηταν η κινητοποηση των κατασταλτικών δυνάμεων ο τροπος που ηταν ανεπτυγμένοι για την βραδυνη πορεια. Δεν εχει ξαναγίνει αυτο στην ζάκυνθο νομίζω.

Για την αθηνα και την υπόλοιπη ελλαδα δεν θα σχολιασω τιποτα μόνο οτι τα γουρουνια εφτασαν στο σημείο να σπάσουν ή προσπάθησαν να σπάσουν το μνημείο του Αλέξανδρου στην αθηνα.
Τα μμε και τοπικα και στην υπολοιπη ελλαδα σταθερα την δουλεια τους...

Το καθεστώς πέταξε την μάσκα της δημοκρατιας. Οποιος εχει πληροφοριες ας συνεισφέρει στην αντιπληροφόρηση ειναι πολυ σημαντικο. Κανενας διωκομενος δεν είναι μόνος του.

Ολα συνεχίζονται...

Οι δύο ανήλικες κοπέλες τελικά αφέθηκαν ελεύθερες την ίδια νύχτα μετά από τραμπουκισμούς και απειλές των μπάτσων. Δεν σχηματίστηκε κατηγορητήριο εναντίον τους.

Δημοσίευση σχολίου