ΖΜΠΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

Posted by RossoNero | Posted in , | Posted on 9:33 μ.μ.

Το κυνήγι υπήρξε από την αρχαιότητα πριν ακόμα και την κτηνοτροφία η πιο σημαντική πηγή πρόσληψης ζωικών πρωτεϊνών για τον άνθρωπο, μέχρι και την εποχή των παππούδων μας ήταν μια εξτρά λύση για την πείνα που τους θέριζε. Σήμερα όμως είναι καθαρά ένα γελοίο χόμπι με μόνο σκοπό την γενοκτονία των ειδών και τίποτα παραπάνω. Δεν είμαι κανένας οικολόγος ούτε κανένας σαλταρισμένος χορτοφάγος, αλλά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι κάθε φορά που βλέπω αυτούς τους καραγκιόζηδες ντυμένους φουλ στην παραλλαγή και στα φισέκια λες και γύρισαν από την Λωρίδα της Γαζας, να επιδεικνύουν όλο περηφάνια τα πτώματα νεκρών πτηνών πάνω στο καπό του αγροτικού τους. Σιγά την μαγκιά που έκανες ρε καθυστερημένε που σκότωσες ένα άοπλο τρυγονακι και το παίζεις και ο απόλυτος μαχητής άντρας. Αν θες να το παίξεις μάχιμος και άντρας να πας να γίνεις καραβανάς να σε δουλεύουν όλη μέρα οι φαντάροι. Μήπως πάλι νομίζεις ότι οι γκόμενες έλκονται σεξουαλικά βλέποντας έναν λαγό με την γλώσσα πεταμένη έξω που τον έχεις κρεμάσει στο παρμπρίζ σου?

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι εκτός από την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έχει καταβάλει ο καλός μας Νομάρχης για την παράταση του κυνηγιού στην Ζάκυνθο λόγο παράδοσης,πανελλαδικά ο υφυπουργακος Θ.Μωραιτης αποφάσισε η φετινή περίοδος να ξεκινά στις 20 Αυγούστου και να τελειώνει στις 28 Φεβρουαρίου!!.

Τι γίνεται όμως με τον υπόλοιπο πληθυσμό που σέβεται πραγματικά την φύση και την πανίδα της και δεν το παίζει οικολόγος όπως αυτά τα ζώα αυτοαποκαλούνται (σιγά μην πάνε και κουτάκια αλουμινίου για ανακύκλωση).Αυτό πάλι με τους οικολόγους που το ανακάλυψαν? Μήπως πριν από 2 χρόνια όταν ο δεξιός τότε υφυπουργός Κ.Κιλτιδης τους βάπτισε οικολόγους και ρυθμιστές του οικοσυστήματος. Γιατί κάθε φορά που πάω στα βουνά βρίσκω σωρούς από φισέκια και σκουπίδια δεξιά και αριστερά ,αυτό αποκαλούν οικολογία και σεβασμό στην φύση?

Ζητάμε ολική απαγόρευση του κυνηγίου παντού και για πάντα, άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό ειδικά εδώ στο νησάκι την Ζάκυνθο και στα Στροφαδια που μερικές φορές νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη από τις ντουφεκιες που ακούς. Άντε να ηρεμήσουν και αυτοί και τα θεόμουρλα σκυλιά που έχουν μαζί τους(speed τα ταΐζουν?) και από δω και πέρα σωρούς από φουσεκια μόνο έξω από εκκλησίες μετά από χωριάτικους γάμους.

ΑΗΑΒ

Comments (8)

χα χα πολυ γελιο καλα τα λες

Εκτος του οτι δεν εχουν καμια παιδεια σκοτωνουν και οτιδηποτε πεταει μεχρι και γερακια και κουκουβαγιες ετσι για την πλακα τους, οχι ολοι βεβαια αλλα κυριως οι νεοτεροι.

πες τα ρε φιλαρακο

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Έφτασαν τις 1.400 οι κυνηγετικές άδειες…
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 9 Σεπτεμβρίου 2010
Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εκδόσεις αδειών από τον κυνηγετικό σύλλογο, αφού από τις 20 Αυγούστου βρίσκεται κανονικά σε ισχύ η νέα περίοδος και ήδη και αρκετοί Ζακυνθινοί, έχουν πάρει τα… βουνά αναζητώντας θηράματα.
Από τις 18 Αυγούστου που ξεκίνησε η διαδικασία έχουν εκδοθεί περίπου 1.400 άδειες κάθε είδους (τοπική, περιφερειακή, γενική) και εκτιμάται πως μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα αναμένεται να φτάσουν περίπου τις 2.500, όπως και πέρυσι.
Ταυτόχρονα συνεχείς είναι οι έλεγχοι από την θηροφυλακή για την πάταξη κάθε παράνομης θήρευσης, χωρίς μέχρι και σήμερα, με βάση τα στοιχεία του συλλόγου, να έχουν εντοπιστεί παρανομίες.
«Οι δύο θηροφύλακες βρίσκονται καθημερινά σε ελέγχους και ως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάτι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο νησί θα βρεθούν και άτομα της ομοσπονδιακής θηροφυλακής, όπως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας.
Εμείς καλούμε όλους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μην μπλέξουν σε περιστατικά παράνομης θήρας, όπου όλες οι περιπτώσεις ακολουθούν τη δικαστική οδό», τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου, Διονύσης Μακρής.
Στις 15 του μήνα θα ξεκινήσει και το κυνήγι του λαγού, ενώ ο κ. Μακρής ζητά από τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα εκπαιδευτικά ζητήματα, αφού τα πτηνά δεν πρέπει να κυνηγηθούν. Πέρδικες έχουν απελευθερωθεί στον Αγαλά (10 περιοχή Σκαφίδα), στο Καμπί (10) και εντός του καταφυγίου.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΧΩΡΟΥΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΙΔΙΣΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ.

ΑΡΗΣ ACAB GATE 1

ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΛΛΙΠΑΔΟ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΠ.ΠΕΤΡΟΥ)
ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ,ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΥΝ ΕΞΤΡΑ ΛΟΥΞ ΚΑΛΥΒΑ ΑΠΟ ΑΦΡΟΛΕΞ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΤΩΝ ΡΑΜΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΣ ΜΕ ΦΟΥΣΕΚΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ.

ΔΩΣΤΕ LSD ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΡΥΓΟΝΙΩΝ,ΠΕΡΔΙΚΩΝ,ΛΑΓΩΝ Κ.Λ.Π-

σκατα στους σκατοψυχους κυνηγους

bravo!na zhsei to Zante me ola ta poulia tou!
sunexiste thn kalh douleia! polu to xarhka to site sas!
Xaietismous apo Xania!

Δημοσίευση σχολίου