ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ

Posted by RossoNero | Posted in | Posted on 5:19 μ.μ.



Η θρησκεία αποτελεί ένα πνευματικό καταφύγιο του παραπλανημένου ανθρώπου όπου μη μπορώντας να εξηγήσει τα κακά και τα καλά της ζωής του τα αποδίδει στον θεό.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα ορθολογικής σκέψης γι αυτό η μόνη λύση για τα καθημερινά προβλήματα είναι η θρησκεία η αστρολογία η χειρομαντεία και ένα σωρό αλλά πνευματικού τύπου σκουπίδια που μολύνουν την λογική κοινωνία μας.

Ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης όπου τα προβλήματα του μέσου ανθρώπου πολλαπλασιάζονται, φαινόμενα όπως η θρησκευτική πιστή λειτουργούν σαν ένα παυσίπονο για τον πονοκέφαλο που λέγεται επιβίωση .

Σε κάθε κοινωνική τρικυμία η θρησκεία έπαιζε σημαντικό ρόλο στο να εμψυχώνει και να καταπραΰνει τον λαό, ο ομφάλιος λώρος κράτους - εκκλησίας είναι αδιανόητο να κοπεί και πολλές φορές φτάνει στα όρια του φονταμενταλισμού (βλέπε την ιστορία της Ελλάδας όπου χούντα και χαρά ένας παπάς ήταν εκεί το γύρω).Οι οικονομικής φύσεως κομπίνες μεταξύ κράτους και εκκλησίας εις βάρος των πολιτών έχουν γίνει λίγο πολύ γνωστές αλλά κανένας εξουσιαστής δεν ακουμπά τους κάλους μας παπάδες, μόνο τους τα ακουμπά

Οι ρασοφόροι αυτοί σάτυροι θεωρούν τον εαυτό τους σύνδεσμο ανάμεσα στον παραπλανημένο πιστό και στον θεό ,πολλοί πιστοί τους βλέπουν σαν πνευματικούς καθοδηγητές μιας και δεν μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τον ίδιο τον θεό ,τους συμβουλεύονται και τους ζητούν οδηγίες χρήσεως για τον περίπλοκο μηχανισμό που λέγεται ζωή αδυνατώντας να τα βγάλουν οι ίδιοι πέρα και όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά. Εάν τα προβλήματα δεν λυθούν καταφεύγουν σε άλλες λύσεις όπως μαγεία, χαρτομαντεία, ταρό, ξεμάτιασμα κτλ, σκοταδισμός και μεσαίωνας δηλαδή.

Με όλα αυτά που διδάσκουν η θρησκείες περί αγάπης και αλληλεγγύης θα έπρεπε να ζούμε στον τέλειο κόσμο κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά γιατί ο καθένας από τους πιστούς κοιτάζει το ατομικό του συμφέρον και την μετά θάνατο ζωή του στον παράδεισο. Πάντως το πιο άλυτο μυστήριο είναι το πως γίνεται να συνυπάρχουν χριστιανισμός με καπιταλισμό στην ίδια κοινωνία. Δεν μπορώ να αναφέρω τα κακά και την διχόνοια που έχει σπείρει η εκκλησία στην ανθρωπότητα μέσα σε λίγες παραγράφους ούτε να αναλύσω το τι σημαίνει πίστη για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά

Δεν θέλω να φανώ κακός γιατί σίγουρα η πίστη έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που δεν είχαν την “πολυτέλεια” να αμφισβητήσουν και να γίνουν σκεπτικιστές, δεν θέλω να φανώ βλάσφημος αλλά εμένα καλώς η κακώς ο θεός βρίσκεται μέσα μου, είναι άλλοτε αδύναμος και άλλοτε δυνατός και το μόνο σίγουρο είναι ότι μαζί θα υποφέρουμε και μαζί θα πεθάνουμε και θα χαθούμε για πάντα, δεν θέλω να φανώ κακός σε όλους αυτούς αλλά προτιμώ να καώ στην κόλαση!

NOSKTI

Comments (9)

πεστα ρε φιλε

Αυτός τα λέει, ποιός θα τον ακούσει όμως.

Ωραίος πάντως.

καλησπέρααα

ena e-book tou bakounin "theos kai kratos" sto rapidshare
http://rapidshare.com/files/97123909/bakunin.8eos.kratos.pdf

Εγω περιμενω την στιγμη που ο πεινασμενος λαος θα μπει στις χρυσοστολισμενες εκκλησιες και δεν θα αφησει Χριστο

σωστός ;)

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

ελα ρε παλικαρακι!! Απο το στομα σου στου θεου το αυτι, αμην.

Ωραίος....

Δημοσίευση σχολίου