Για να μην ξεχνιόμαστε...

Posted by NOIZ | Posted in , | Posted on 3:43 μ.μ.

Σχεδόν τρία χρόνια πέρασαν από την περιβόητη απόπειρα εμπρησμού του δημαρχείου από την τοπική μας “μαφία” και ήδη οι περισσότεροι το έχουν ξεχάσει, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Χρησιμοποιούμε τη λέξη “μαφία” γιατί εκτός από το μαφιόζικο τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι κακοποιοί, έχει ακολουθήσει και μια σιωπή τύπου “ομερτά” πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι ένα ευαίσθητο σημείο για το οποίο δεν μιλάει κανείς λες και θα πονέσει. Ή στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί ή κάποιο λάκκο έχει η φάβα και έχουν περισσότεροι λερωμένη τη φωλιά τους.

Είναι δυνατόν να συλλαμβάνονται παιδάκια τα οποία συμμετέχουν σε πολιτικές εκδηλώσεις και πορείες και να κρατούνται μήνες με μοναδικό στοιχείο μια κατάθεση μπάτσου, και σε κάποιες περιπτώσεις κατηγορούνται και με το τρομονόμο, όταν την ίδια ώρα ο μαφιόζος βομβιστής δήμαρχος και οι συνεργάτες του αφήνονται ελεύθεροι μετά από δέκα μέρες κράτηση. Ο άνθρωπος που εξαπάτησε και έκλεψε χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αυτή την στιγμή είναι ελεύθερος και κυκλοφορεί στο Κολωνάκι και μάλιστα έχει ανοίξει ιατρείο με την λεία από τις κομπίνες του εις βάρους των Ζακυνθινών. Αυτή είναι η δικαιοσύνη.

Και τώρα θέλουν να μας πουν “ντάξει, τους πιάσαμε τους κλέφτες, dont worry”, αλλά τα κλεμμένα που είναι; Διώξαμε τον κακό το δήμαρχο και βάλαμε άλλον στη θέση του, τίμιο. Είναι όμως τόσο τίμιος ο νυν μας δήμαρχος; Δεν νομίζω. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος πριν λίγα χρόνια εκμεταλλευόταν τη θέση του για να οικονομήσει σε βάρος ανθρώπων που είχαν ανάγκη, να είναι τίμιος; Και ρωτώ, όταν ήταν γιατρός δεχόταν φακελάκια για να κάνει τη δουλειά του, τώρα που είναι δήμαρχος δεν θα δεχτεί δωράκια για να ευνοήσει κάποιους; Δεν θα βουτήξει το χεράκι του λίγο πιο βαθιά στο βάζο από`τι πρέπει;

Μετά αναρωτιόμαστε που πήγαν τα λεφτά του ελληνικού δημόσιου. Βέβαια αυτό σε ένα μικρό δήμο όπως της Ζακύνθου είναι απλά μια μικρή αντανάκλαση του τι κάνουν στις κυβερνήσεις. Αυτή είναι και η φύση του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Το κλέψιμο και η απάτη είναι η βάση του καπιταλισμού και από αυτά δημιουργήθηκε και διατηρείται. Δεν γίνεται να λειτουργήσει αλλιώς.

Και τώρα που η χώρα είναι βουτηγμένη στα χρέη θα πληρώσουν τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας, αλλά ο πρώην μας δήμαρχος θα είναι μια χαρά εκεί στο νέο του ιατρείο, no problem...

Comments (0)

Δημοσίευση σχολίου