Ότι δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...

Posted by NOIZ | Posted in , | Posted on 7:52 μ.μ.


Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα "ημέρα τση Ζάκυνθος", το οποίο εκτός των άλλων αναφέρει ότι η παιδική χαρά στο σχολείο του Άμμου φτιάχτηκε με πρωτοβουλία και με χρήματα του λιμενικού ταμείου Ζακύνθου, θέλουμε να σας θυμήσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι η παιδική χαρά φτιάχτηκε και καθαρίστηκε με πρωτοβουλία κατοίκων, συγκεκριμένα από την ανοιχτή συνέλευση Rosso Nero και με χρήματα τα οποία οι ίδιοι κατάφεραν να μαζέψουν από το υστέρημά τους. Το θέμα το γνωρίζουνε οι αναγνώστες μας όπως επίσης του "Ατσάραντου" και του "Στιγματισμένοι" κ.α. πάρα πολύ καλά μιας και είχαμε κάνει σχετικά δημοσιεύματα τότε, την 1η Νοεμβρίου 2009, 4 μήνες πριν την υποτιθέμενη "αγαθοεργία" του λιμενικού ταμείου.
Λοιπόν, το αν το λιμενικό έστειλε μετά τους μπογιατζήδες του για να βάψουνε με ασβέστη το γύρω τοιχίδιο της, μπράβο τους που τη συντηρούν, αλλά μην καπηλεύονται το δικό μας ιδρώτα και κόπο.


http://zbaro.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

Comments (9)

οσα δε φτανει η αλεπου..πηδαει κ τα φτανει!!να βαλουμε λιγο τα πραγματα στη θεση τους λεγοντας τα με το ονομα τους.εχουμε κ λεμε λοιπον
πριν απο καποιους μηνες μια ομαδα κατοικων καθαρισε τον χωρο,επισκευασε ενα μερος του πολυοργανου που ηταν σπασμενο,φυτευσε εποχιακα καλωπιστικα(τα οποια πεθαναν τις επομενες μερες αφου ποτιστικαν με αφθονο ουρικο οξυ απο τα σκυλακια καποιων γειτονων οι οποιοι παρα το κραξιμο συνεχιζαν να τα βγαζουν βολτα μεσα στην παιδικη χαρα),τοποθετηθηκαν 3 κουνιες τελειως ακαταλληλες κ επικινδυνες,βαφτηκαν ο μυλος κ οι 2 τραμπαλες
κ τελος στο τοιχιο περιμετρικα ζωγραφιστικαν λουλουδακια ,αυτοοργανωση,αντισταση,αλληλεγγυη κλπ.στο τελευταιο θα σταθω γιατι κατα την προσωπικη μου εκτιμηση καπελωσε την ολη αξιολογη προσπαθεια.λιγη μετριοφροσυνη δεν εβλαψε ποτε κανεναν..εχουμε χορτασει απο χορηγους κ σπονσορες..
κ ερχομαστε στο παρον
1ον κ πολυ βασικο!η παιδικη χαρα ειναι ΕΚΤΟΣ δικαιοσοδιας του λιμενικου ταμειου με οτι αυτο συνεπαγεται..παρολα αυτα
τοποθετηθηκαν 4 κουνιες (2 παιδων κ 2 νηπιων),αντιβανδαλιστικες με πιστοποιηση ISO 9001 που πληρουν ολες τις προδιαγραφες ασφαλειας για μικρα παιδια.(επειδη δεν υπαρχουν ετοιμοπαραδοτες χρειαστηκε 1,5μηνας μεχρι να ερθουν απο την ολλανδια),βαφτηκαν τα σκουριασμενα καγκελα 2 χερια λαδομπογια,βαφτηκαν ολα τα ξυλινα μερη των οργανων 3 χερια χρωμα για να προστατευθουν απ την αρμυρα,βαφτηκε ολος ο τοιχος μεσα εξω με τσιμεντοχρωμα κ οχι με ασβεστη, κλαδευτηκαν οι ευκαλυπτοι,τοποθετηθηκαν παγκακια( εκ των οποιων 2 καταστραφηκαν το ιδιο βραδυ απο αγνωστους κ αντικατασταθηκαν μετα απο 2 μερες με αλλα).απο εκεινη την ημερα κ μετα η παιδικη χαρα ειναι λειτουργικα αρτια, πεντακαθαρη(δεν εχει γραφτει ουτε μια μολυβια στους τοιχους,κ γεματη παιδια ολη τη μερα,ειδα κοσμο 11 το βραδυ να παιζει!! κ επειδη ο τελευταιος συνηθως κλεινει κ την πορτα πλεον δεν μπαινουν ουτε τα αδεσποτα!!
κ μια λεπτομερεια που κανει τη διαφορα το λιμενικο ταμειο ΔΕΝ εχει ¨μπογιατζηδες¨, εχει εργαζομενους(3) ,εναν ηλεκρολογο,εναν κηπουρο κ εναν εργατη καθαριοτητας ο οποιος εκτελεσε στην ουσια το συνολο των παραπανω εργασιων..
σημ. οι παλιες κουνιες επιστραφηκαν σε ατομο που ειχε λαβει μερος σςτην αρχικη προσπαθεια
τυχον ερωτησεις,διευκρινησεις,αποριες θα απαντηθουν ολες.
ευχαριστω

Λοιπόν, επειδή η αλεπού "πηδάει και τα φτάνει" για να μην πηδήξει και εμάς να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις στη "σειρά" που έβαλες τα πράγματα.

Και το πολυόργανο βάψαμε, ένα χέρι μόνο γιατί μας τελείωσε το χρώμα, μας συγχωρείτε. γιαυτό και δεν βάψαμε τις κούνιες

επισκευάσαμε και βάψαμε τα παγκάκια που ήταν τα περισσότερα σπασμένα.

οι 3 κούνιες που βάλαμε ήταν πλαστικές από συνειδητή επιλογή μας για την ασφάλεια των παιδιών. Αν θεωρούνται ακατάλληλες και επικύνδινες δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω από πιστοποιηση ISO 9001.

Το αν είμαστε χορηγοί και σπόσορες το ξέρετε νομίζω. Δεν καπελώθηκε η προσπάθεια, ήταν η ίδια η προσπάθεια.

"1ον κ πολυ βασικο!η παιδικη χαρα ειναι ΕΚΤΟΣ δικαιοσοδιας του λιμενικου ταμειου με οτι αυτο συνεπαγεται"
Ήταν εντός της δικιάς μας "δικαιοδοσίας";

Πάρακατω.

Δεν αμφιβάλλω ότι έγιναν έργα από μέρους σας και αν σας χαρακτήρησα μπογιατζήδες συγνώμη. Δεν ήταν πρόθεση μου να προσβάλω εργαζόμενους και νομίζω το γνωρίζεις.

Μετέπειτα, το αν κάποιος πρέπει να πάρει μπράβο είναι ο εργαζόμενος καθαριότητας του λιμενικού ταμείου που το έσπρωξε το όλο θέμα και όχι το λιμενικό ταμείο.

"κ επειδη ο τελευταιος συνηθως κλεινει κ την πορτα πλεον δεν μπαινουν ουτε τα αδεσποτα!!"

Πλατεία με πόρτα ;
Ταβάνι έχει ή σας κοτσυλάνε τις κούνιες ολλανδίας;

φιλε ανωνυμε, αν θες να γελαμε με το χιουμορ σου κ οχι με εσενα την επομενη που φορα θα αστειευτεις με το θεμα φροντισε πριν το κανεις να περασεις μια βολτα απο την παιδικη χαρα..

Δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος να γινονται <> για το ποιος εκανε την περισσοτερη η την καλυτερη δουλεια στην παιδικη χαρα.κ.υπαλληλε του λιμενικου μπραβο που βοηθησατε στην ολοκληρωση του εργου και την τελειοποιηση του.δε σας κατηγορησε κανεις για κατι κ γιαυτο δεν καταλαβαινω την εμπαθεια που δειχνετε ως προς την αρχικη προσπαθεια που εκανε η ομαδα.Η ειρωνιες κ οι κοντρες ειναι μικροτητες κ δε χωρανε σε ομορφες πραξεις.Εκεινη την ημερα,που μαζευτηκαμε να φτιαξουμε οπως μπορουμε την παιδικη χαρα,οντας απλοι πολιτες χωρις καποια ειδικοτητα κηπουρου ή αρχιτεκτονα χωρου ή επιθεωρητη ISO,το καναμε με την καρδια μας.Γιατι θελαμε τον χωρο που ειναι για τα παιδια να μην τους τον στερουμε αλλο κ να τους τον δωσουμε παλι πισω.Καπως καλυτερο απ οτι τον βρηκαμε.Αν καποιοι επιδιωκουν την δοξα ειναι ολη δικη τους.Εμεις που μπορουμε να βλεπουμε καποια πραγματα θα κανουμε την αρχη.Αυτοι που δεν ειναι ικανοι ν ανοιξουν δρομο ας ακολουθουν.Με τα μεσα κ τα χρηματα να τα τελειοποιουν.Παλι ικαινοποιημενοι θα ειμαστε.Ο στοχος παλι θα εχει επιτευχθει.

Με τον ιδιο σεβασμο που εχω δωσει στον εαυτο μου να βοηθαω οπου μπορω,
Με τον ιδιο σεβασμο στα παιδια,
Με τον ιδιο παντα σε σεβασμο στον οποιο αναγνωστη του σχολιου μου.

ZEIN

περασα για μια καλημέρα

καλημέρα WishmasteR. Χρόνια και ζαμάνια.,..

dn iksera pws alliws na epikoinwnisw mazi sas elpizw na to deite kai na apantisete! kathigitria xtipise treis mathites apo to 2o gumnasio stin sxolikh ekdromh!epeidh epiase paidia agoria koritsia sto idio dwmatio!!!! gia pio polles plhrofories rwtiste parakatw!

και καλά, δεν τη σπάσανε στο ξύλο οι μαθητές;

Δημοσίευση σχολίου