Ένας χρόνος από την εξέγερση...

Posted by RossoNero | Posted in | Posted on 12:35 μ.μ.




Ένας χρόνος πέρασε από την εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία της ΝΔ και 24 χρόνια από την επίσης εν ψυχρώ δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Μιχάλη Καλτεζά από την τότε αστυνομία του ΠΑΣΟΚ. Το κράτος και η εξουσία και στις δύο περιπτώσεις με πανομοιότυπο τρόπο, βγάζουν το προσωπείο τους το δήθεν πολιτισμένο ,νομοταγές και ευπρεπές (πατρίς θρησκεία οικογένεια) και μας δείχνουν το φασιστικό πρόσωπο τους .Με εκφραστή και στις δύο περιπτώσεις τα όργανα εφαρμογής της νομιμότητας, στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ.

Το κράτος δολοφόνος, οι αστυνόμοι δολοφόνοι, με την ανοχή των νομοταγών πολιτών. Τα καινούργια <<δεκεμβριανά>> όμως, επιβεβαιώνουν ότι και η ανοχή έχει τα όρια της. Με πρωτοφανή ταχύτητα πυκνώνουν τα επεισόδια και οι αντιδράσεις σε όλη την χώρα με την κρατική βία να έχει πλέον αναλάβει πια το καθήκον να καταστείλει μια πρωτοφανή εξέγερση που όλο μεγαλώνει και αγκαλιάζει τους φτωχούς εργαζόμενους, τη γενιά των 700 ευρώ και κάτω αλλά και τους εξαιρετικά κακοπληρωμένους μετανάστες, άνεργους, φοιτητές, μαθητές, ακόμη και οικογενειάρχες, απλό κόσμο καθημερινό. Ώσπου η σύγκρουση κορυφώνεται: επεισόδια, διαμαρτυρίες σπασίματα, καταστροφές, λεηλασίες σε πολυκαταστήματα, ξύλο, δακρυγόνα, ΜΑΤ και ΜΕΑ, μολότωφ.

Πόσο σκανδαλιστικές ήταν οι βιτρίνες των πολυκαταστημάτων που είχαν στολιστεί για τα χριστούγεννα. Αλλά ο κόσμος βρίσκοταν στο δρόμο για άλλους λόγους.Η οργή των ανθρώπων που έμειναν αγνοημένοι και περιφρονημένοι έξω από το σύστημα, μέσα στην καταπίεση και το άγχος, με την φτώχεια και την ανεργία να καλπάζουν, ξεσπά. Ήρθε η ώρα της εκδίκησης για ότι στερήθηκαν στο όνομα του καπιταλισμού, κερδίζοντας για πρώτη φορά ίσως τη προσωπική και ατομική ελευθερία τους.
Το κράτος τρομοκρατημένο τα έχει χάσει και η καταστολή κορυφώνεται. Όλοι από δική μας μεριά βιώνουμε την καταστολή. Από την απλή καθημερινότητα έως τις γεμάτες φυλακές και τα ψυχιατρεία ,τα σχολεία αποθήκες ψυχών που κανείς δεν ασχολείται ούτε με την παιδεία ούτε με την πραγματική καλλιέργεια, την αποχαυνωτική τηλεόραση, τα μέσα μαζικής εξημέρωσης, τα καμένα δάση, τα μολυσμένα ποτάμια, τις βρώμικες παραλίες, τους ανύπαρκτους δημόσιους χώρους, τα αυτοκίνητα που σε λίγο θα παρκάρουν πάνω στο κεφάλι μας, τα ναρκωτικά, την πληρωμένη διασκέδαση, τα… τα… τα… έως τη "μαγκιά" του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΟΡΚΟΝΕΑ.

Ώσπου τελικά όλα καταλαγιάζουν και ξαναγυρίζουν στους παλιούς τους ρυθμούς. Αλλά δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο. Έχει ξεκινήσει μιά νέα εποχή αντίστασης και πολιτικοποίησης(μη κομματικής) της κοινωνίας με τα σημάδια να είναι ορατά και στις πιο απόμακρες επαρχίες, με πολύχρωμες, αυτόνομες, αυτοοργανωμένες και αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις και δράσης απλών ανθρώπων που δεν ανέχονται πια όλη αυτή τη σαπίλα και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους συνειδητοποιώντας την ευθύνη και τη δύναμη που έχει ο καθένας μας.



Το ζήτημα, λοιπόν, από εδώ και πέρα είναι τι θέση παίρνει ο κάθε ένας από εμάς απέναντι από αυτή την κατάσταση. Καλείσαι πρώτα απ΄όλα σαν άτομο να πάψεις να παραπονιέσαι και να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους. Να αναλάβεις την ευθύνη σου, να αναλάβεις πρωτοβουλίες για οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να γίνεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, να παλέψεις μαζί μας και μόνος σου, για να αλλάξουμε συλλογικά και ατομικά τους εαυτούς μας και ότι μας σκλαβώνει . Η επιλογή είναι δική σου.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ

RossoNero

Comments (10)

πολυ ενδιαφερον το κειμενο σου και αναρωτιεμαι τωρα πως μπορω να αντιδρασω κι εγω.
α! το βρηκα! απο σημερα θα φορεσω εκεινη την κουκουλα που ειχα στο στρατο για το κρυο, θα ετοιμασω μερικες μολοτωφ και θα βγω στο δρομο. Θα παρω σβαρνα τραπεζες που δουλευουν οικογενειες με παιδια σαν εμενα, πολυκαταστηματα που η επενδυση τους στην πολη ηταν πνοη για τους ανεργους της περιοχης, θα καταστρεψω παγκακια, φωτιστικα και φυτα που ο δημος πληρωσε με τα λεφτα των γονιων μου, σκουπιδοτενεκεδες στους οποιους δουλευουε μεροκαματιαρηδες που αμοιβονται με λιγοτερα απ' οτι το χαρτζιλικι μου, αγαλματα και μνημεια τα οποια θυμιζουν την Ελλαδα που εχω στο μυαλο μου & θα επιτεθω με ολη μου τη δυναμη στους μπατσους προσπαθωντας να τους τραυματισω οσο πιο πολυ κι ας τους περιμενει η μανα τους για να πληρωσει το νοικι ή η γυναικα τους με το μωρο που απεκτησαν πριν λιγο καιρο.
Μετα που θα ξεχαστει το θεμα, θα γυρισω παλι σπιτι & ξερω οτι θα εχω κανει το χρεος μου απεναντι στην πατριδα, εκτος κι αν με πιασουν χωρις λογο φυσικα και η συλληψη μου προκαλεσει άλλα τοσα επεισοδια.
Το βρηκα! Ετσι ειναι η δημοκρατια μου :[

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα φίλε μου είναι λανθασμένος. Αυτά που σου προβάλουν τα Μ.Μ.Ε. και αναμασάς δεν είναι η πραγματικότητα. Αν κατέβαινες στους δρόμους το Δεκέμβρη θα καταλάβαινες τι σου λεω αλλά προφανώς δεν έχεις κουνηθεί από το καναπέ σου ούτε παιδεύεσαι με τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην εξέγερση του δεκέμβρη του 8. Η μόνη αντίδραση που κάνεις είναι κριτική αλλά όχι εκεί που πρέπει.
Οι τράπεζες (που περεπιπτόντως είναι όλες ιδιωτικές) που δουλεύουν "οικογένειες με παιδιά σαν εσένα" καταδυναστεύουν τη Γη και όλους τους κατοίκους της θεωρώντας όλους και όλα ιδιοκτησία τους...
Τα πολυκαταστήματα έδωσαν "πνοή" στη απληστία και τα καπιταλιστικά συμφέροντα λίγων και όχι στους ανέργους της περιοχής παράλληλα καταστρέφοντας τις μικρές επιχειρήσεις...
Θα μπορούσα να συνεχίσω για πάντα...
Δεν λέω ότι το να καις και να καταστρέφεις είναι λύση αλλά ήταν ΠΟΛΥ περισσότερο ο Δεκέμβρης. Ήταν κίνημα. Ήταν κοινωνική εξέγερση. Όσο και αν μειώνεται εσκεμμένα από τα Μ.Μ.Ε. γιαυτό πριν βιαστείς να κάνεις σχόλιο σκέψου πρώτα ποιός σου πλασάρει αυτά τα επιχειρήματα και ποιού τα συμφέροντα εξυπηρετούν.

Γενικα απο οτι βλεπω εννοιες οπως αξιοπρεπεια ελευθερια τις εχεις σβησει απο το λεξιλογιο σου και το μυαλο σου
1ον Αντε να πεις στον Αλεξη οτι ο Κορκονεας γυρνουσε στο σπιτι του να πληρωσει το νοικι
2ον αυτες οι τραπεζες που υπερασπιζεσαι με τοσο ζηλο μην ξεχνας οτι καθε μερα παιρνουν τα σπιτια συμπολιτων μας
3ον εσυ τι εισαι και ξερεις τι χαρτζιλικη παιρνουν οι εξεγερμενοι??
4ον αν εισαι σε πορεια και οι μπατσοι σου βριζουν την μανα ισως να αλλαξεις γνωμη
5ον ολες αυτες οι πολυεθνικες που λες οτι δινουν δουλεια στους ανεργους μαλλον βρισκουν απελπισμενους ανθρωπους και τους κανουν εμισθους σκλαβους μην μου πεις οτι οι ανθρωποι πληρονονται αναλογικα με οσο δουλευουν. Στοχευουν ακριβως εκει στην ανεργια για να κανουν ευκολοτερη την ζωη τους
Και κατι τελευταιο εσυ αντι αυτη την "δημοκρατια" των εξεγερμενων που ας υποθεσουμε οτι κανει οσα λες προτιμας την δημοκρατια που σκοτωνει μεταναστες στα συνορα που στελνει μπατσους να δειρουν (και να σκοτωσουν βλεπε Λευκκιμη)ανθρωπους που αντιδρουν στην κατασκευη χυτα διπλα στο χωριο τους?? εσυ θα ηθελες να παθουν καρκινο τα παιδια σου? Σου αρεσει που καθε μηνα υπαρχει αλλο σκανδαλο ε?
Αντε λοιπον να την χαιρεσαι την δημοκρατια σου

Δυστυχώς η στροφή της κοινωνίας μας προς τα δεξιά έχει κάνει τους περισσότερους να νομίζουν ότι το σύστημα στο οποίο ζούμε είναι δίκαιο εύρυθμο και τέλειο για να έρχεται κάποιος να το διαταράσσει. Οι περισσότεροι σκέφτονται "Δουλειά έχω" (όσοι έχουν ακόμα...) "Λεφτά μπαίνουν" "Είμαι ΟΚ". Έχουν ξεχάσει όλοι ότι η ζωή είναι πολλά περισσότερα όπως η παιδεία, η δικαιοσύνη, η ελευθερία, ο ελεύθερος χρόνος (εντάξει μην είμαι άδικος θα έχουμε άπειρο ελεύθερο χρόνο μετά τα 75 μας...), το καθαρό περιβάλλον, η ποιότητα ζωής χωρίς να χρειάζεται να είσαι εκατομμυριούχος για να "την αγοράσεις" κ.τ.λ. Τι κρίμα που δεν έχουμε αξίες και ιδανικά πλέον...

Yannis μου φαίνεται λες και ακούω μεγαλοδημοσιογράφο να μιλάει.Δεν εκφράζεσαι εσύ,εκφράζεται ο επηρεασμένος απ΄την τηλεόραση εαυτός σου.Αν το μόνο που βλέπεις στις εξεγέρσεις είναι οι καταστροφές και όχι η αγανάκτιση και η απελπισία λόγω της Ν1 στην Ευρώπη πολιτικής διαφθοράς και ατιμωρησίας,τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.
Και εγώ σου λέω πως οι βίαιες διαδηλώσεις σε σύγκριση με τις ειρηνικές είναι ψίλος στ΄άχυρα.Μόνο που η τηλεόραση θέλει να σε πείσει πως διαμαρτυρία = βία και απ΄ότι βλέπω το καταφέρνει.Όταν καταλάβεις τι σημαίνει καπιταλισμός και μονοπώλια και τι επιπτώσεις έχουν στη κοινωνία έλα πάλι εδώ και μίλα μας,απαλλαγμένος όμως απ΄την ειρωνεία σου.

ωραιος

Παίδες, πως μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας πέρα από δω; υπάρχει κάποιο e-mail?

Και για του λόγου το αληθές τσεκάρετε αυτό το link

http://dosepasa.wordpress.com/2009/12/10/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%B1/#more-3332

φίλε snowblind για επικοινωνία στο email : zbaro.blog@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου